Jump to content

pravo na god. odmor


fricovica

Preporučene objave

Poštovani,

radim u trgovini od 26.10.2009. - 31.7.2010 znači nisu mi produžili ugovor jer je na određeno produživan po 1 mj. zadnja 3 mj. te vas stoga molim da mi ogovorite na pitanje koliko imam pravo na godišnji odmor a u protivnom da li mi ga smiju platit kao što su nekima platili? koliko su mi prije trebali reć o prekidu ugovora. ja sam to saznala danas, kad sam nazvala kako da dođem raditi sutra jer sam bila na bolovanju.

 

Hvala unaprijed na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

MarioSB je napisao:

Naknada za neiskorišteni godišnji odmor

 

Članak 61.

 

(1) U slučaju prestanka ugovora o radu, poslodavac je dužan radniku koji nije iskoristio godišnji odmor u cijelosti, isplatiti naknadu umjesto korištenja godišnjeg odmora.

 

fricovica,

mario vam je napisao čl. Zakona o radu koji propisuje kaj se događa kada vam prestane ugovor o radu. Vaš je ugovor prestao i nemožete koristiti GO. Možete i morate dobiti nknadu kako to kaže Zakon u čl.61.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

fricovica je napisao:

Hvala na odgovoru. Sad mi recite još što dobivam ako ostanem na bolovanju jer mi bolovanje nije do kraja zaključeno. Da li ga nastavljam i onda se prijavljujem na burzu. Jer sam nekad tako nastavila bolovanje i tada mi je išao staž.

 

fricovica,

kak vi to mislite kaj dobivate ako ostanete na bolovnju? Ništ se ne dobivate. Vi niste dobili otkaz nego je vaš ugovor prestao a prestankom vašeg ugovora prestaju i prava i obveze iz radnog odnosa,kaj bi reklo da nemate pravo na naknadu po osnovi privremene nsposobnosti za rad. Ako ste bolesni nadalje ćate se liječiti po osnovi zdravstvenog osiguranja koje vam pripada kao nezaposlenoj osobi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija