Jump to content

suvlasništvo na putu i služnost prolaza


mrblues

Preporučene objave

Suvlasnik sam u 1/2 sa nećakinjom na grč. put ( 57 m2 ). Taj put ( poslužna nekretnina)je opterećen upisanom stvarnom služnosti prolaza autom u korist susjedne grč. ( povlasne nekretnine) . Međutim , ta povlasna grč. ima oduvijek direktan izlaz na javnu cestu u širini od cca 20 met. ( služnost je rezultat starih rodbinskih odnosa) . Sada je vlasnik povlasne grč. postala nasljeđivanjem moja sestrična i ja bi htio tu bezrazložnu i nerazumnu služnost prolaza autom sudski ukinuti , ali moja nećakinja ( koja je suvlasnica 1/2 na poslučnoj nekretnini - putu ) nije spremna za to iz prijateljskih rodbinskih razloga sa mojom sestričnom. Također moja sestrična ( sadašnja vlasnica povlasne nekretine ) ne želi se dragovoljno odreći te nerazumne služnosti.

 

Mogu li sam pokrenuti sudski postupak ukinuća te nerazumne služnosti prolaza autom na tom putu bez suglasnosti suvlasnice tog puta ( moje nećakinje) ?

 

Također na tom putu su sada sve moje i nećakinjine instalacije ( kanalizacijske cijevi, cijevi za vodu i struje) koje idu do naših kuća. Kako sestrična koja uživa pravo prolaza autom sada iznajmljuje svoju kuću povećao se promet autima po tom putu i bojim se šteta na instalacijama.

Da li , ukoliko nebi mogao ukinuti služnost prolaza autom po tom putu , imam pravo na neku naknadu od sestrične ( vlasnice povlasne nekretnine)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija