Jump to content

Uvjetna..


miillenium

Preporučene objave

Pozdrav..

Znaci ovako,prije malo vise od godinu dana "pao" sam sa 3.5g marihuane a par mjeseci kasnije bio na sudu.nekoliko mjeseci nakon suda opet sam pao sa 3.7g.Otprilike 2 mjeseca nakon drugog puta dolazi mi rjesenje za prvi put-godina dana uvjet, ako ponovim djelo u tih godinu dana onda 3 mjeseca zatvora..Znaci zanima me jel ja sad mogu racunat na zatvor posto sam drugi put ulovljen prije presude za prvi put?Nadam se da razumijete sta pitam.Hvala unaprijed!

 

Edit: E i ako sta znaci prvi put sam bio i na prekrsajnom sudu,dobio novcanu kaznu 3200kn-5x600kn + 200 sudski troskovi i platio vecinu(jos jedna rata od 600kn)a i to cu uskoro..

mlađi punoljetnik sam,zaposlen..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imaš sreće ;-)

Naime, uvjetna osuda ti počinje teći od pravomoćnosti odluke suda, u tvome slučaju odluka suda je bila nakon što si drugi puta ulovljen s drogom.

Jedino bi sud u suđenju za drugi prijetput s drogom te mogao drastičnije kaznit jer će vidjet da si već kažnjavan (naravno ako je prvostupanjska odluka pri prvom prijestupu pravomoćna).

Nemoj pisat žalbu, moj je savjet...budi sretan što je ovako....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru..

Ovo sta kazes da bi sad za drugi put mogli bit stroži..mozda i tu imam srece? Sad drugi put kad sam pao odma sam iso kod istraznog sudca i pitao me jesam kad kaznjavan za isto djelo,reko sam DA,pa me pitao koju kaznu sam dobio reko sam da jos nisam bio na sudu a,i on je reko da je to ko da i nisam napravio to...Jel sad moguce da ce meni doc na temelju tog "razgovora" rjesenje za to il cu morat ponovo na sud?

I jos nesto.Ako me odluce sad strpat u zatvor,jel meni dode sta prije toga doma,neka posta,nesto na sta se mogu zalit,ili me samo pokupe?

Hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pre mala je to količina za zatvor.Priznaj djelo, izrazi kajanje i reci da to više i ne radiš.

Istražni sudac ti neće donjeti rješenje, možda dobiješ kazneni nalog. Ja mislim da će postupak biti redovit.

Prije zatvora češ puno toga još dobiti, ali čekaj prvo da dobiješ zatvor ;-)...šalim se, prije zatvora moraš dobti presudu kojom si proglašen krivim i kaćnjen zatvorom. Onda tak dobivaš poziv za ozdržavanje kazne. ali toga kod tebe neće biti po mome sudu, ali opreza nikada dosta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Nadam se da nisi platio kaznu..ne mogu ti suditi za isto djelo 2 puta, odluka suda za ljudska prava u Strasbourga, odnosilo se na neki slucaj u hrvatskoj, zaboravio na koji...

 

Sto se tice kazne u zatvor vjerovatno neces ali uvjet na to racunaj, uz obavezno lijecenje, tj. testiranje na droge. Ako si pozitivan, krsis uvjet...pamet u glavu ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija