Jump to content

Pitanje!!! hitno


Luna40

Preporučene objave

...ako mi netko može odgovorit ili dat savjet bila bi zahvalna....ovako...još prije braka muž je imao otvoren obrt...pred 4 godine obrt je zatvorio i otvorio poduzeće.....

...dok je imao obrt nije plačao doprinose za sebe i porez....taj dug je podosta narastao i država mu je stavila teret na njegov dio kuće.

..sad se rastajemo...jer on želi bit s drugom...mene ostavlja u dugovima i kreditu..za dijete mjesecima ne pita a kad je doma meni prijeti i razbija po kući...uza sve te stresove i probleme zanima me jesam li ja dužna vraćat pola tog njegovog duga od obrta tj njegovih doprinosa???????????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam stručnjak za ovo, ali po propisima općeg prava nitko ne može odgovarati za obveze trećega bez izričitog pristanka koji se daje npr. potpisivanjem jamstva za kredit, prihvaćanjem nasljedstva ili na neki drugi način. Dakle, ako se vi rastajete i on ima polovicu kuće, to nije vaše, pa vam ovrhom ne može biti oduzeto ono što nemate. Nadalje, poznati su mi slučajevi slični vašem gdje je obrtnik obiteljskom kućom hipotekarno jamčio za kredit koji nije vraćao, pa kad je došlo do ovrhe, drugi supružnik je osporio valjanost jamstva tvrdnjom da je obiteljska kuća bračna stečevina koja ne može biti oduzeta drugom supružniku jer prvi ima dugove i naložio banci da njemu isplati polovicu procijenjene vrijednosti, a onda neka kuću stavlja "na bubanj". Vaš slučaj nije isti jer od vašeg supružnika potražuje porezna uprava, ali mislim da vam se ipak ne može dogoditi da vam oduzmu kuću, osim ako nije bračna stečevina, ako ju je vaš muž unio u brak kao svoju imovinu. Tada potražite dobrog odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako je otišao drugoj nije umro pa da nasljednicima ostavlja dugove.

njegovi dugovi ostaju njegovi dok ih ne otplati.

ili dok ne umre pa su ih nasljednici dužni vračati.

ne potpisivati nikakav papir na kome bi moglo biti priznanje za prihvat djela duga .

 

država je samo opteretila njegov dio nekretnine tj. njegovu imovinu.

 

dug po obrtu(pogotovo onaj nastao prije braka) je osobni dug.

niste imali uticaja na stvaranje duga ?

 

prijetnje i razbijanje po kući prijaviti policiji.

alimentaciju za uzdržavanje djeteta tražiti tužbom .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

unaprijed se ispricavam ukoliko sam pogrijesila temu,ali uistinu mi je hitno

naime,situacija je slijedeca: jednom poznaniku odlucili smo kupiti slusni aparatic,koji je doista skup,pa je moje pitanje:na koji nacin izbjeci porez na taj slusni aparatic? jedine informacije cime raspolazem da su takve invalidske olaksice ukinute sa 1.6.

unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija