Jump to content

nemreš bolived


LAZAR

Preporučene objave

prijateljica sa troje djece (dvije cure punoljetne i jedna 16 godina) razvela se od supruga, morala otići iz zajedničkog stana, ukratko jako ružno postupanje oca spram djece i supruge. sudski je dosuđeno da najmlađa kćer mora viđati oca (dva puta tjedno ili mj. nije bitno koliko) i majka nema ništa protiv toga, dapače pokušava kćer nagovoriti da ide kod oca no ova uporno odbija. danas je prijateljica dobila od suda nepravomoćno rješenje da dijete mora viđati oca kako je sud odredio i usput kaznio moju prijateljicu novčanom kaznom od 3000 kn zato što to nije omogućila. kako uvjeriti sud da ona ne brani da se oni viđaju, da dijete ne truje protiv oca već da je dijete dovoljno staro da samo uviđa kakvog oca ima i ne želi sa njimm imati ikakove veze i odnose. iz tužbe oca za neviđanje djeteta vidim da on želi financijski uništiti majku a s njom i one o kojima ona skrbi (zajedničko dijete) a i sam ne uplaćuje redovito alimetaciju koja mu je dosuđena. da li je moguće (a po dnevnim previranjma u državi vidim da je sve moguće) da na temelju rekla kazala sud dosudi nešto takovo meni posve nelogično i što je činiti mojoj prijateljici da se zaštiti i dokaže činjenice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lazare, nije normalno da dijete ne želi viđati roditelja, osim ako to nije posljedica zlostavljanja, manipulacije.

S obzirom da je vaša prijateljica kažnjena sa 3000 kn možete je pitati sljedeće:

1. Koliko to već traje da dijete ne viđa oca, a s obzirom na ovu kaznu?

2. Dali je uvijek i na koji način poticala djecu da viđaju oca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

LAZAR je napisao:

kako uvjeriti sud da ona ne brani da se oni viđaju, da dijete ne truje protiv oca već da je dijete dovoljno staro da samo uviđa kakvog oca ima i ne želi sa njimm imati ikakove veze i odnose. iz tužbe oca za neviđanje djeteta vidim da on želi financijski uništiti majku a s njom i one o kojima ona skrbi

 

Morate se iskreno zapitati koliko dobro uistinu poznajete oca djece?

Osobno, jako dobro, ili samo usputno, i kroz priče majke? Jer, možda on i jest takav kakvim ga opisujete, a možda je to samo vaše uvjerenje stečeno kroz priču majke. Svaka priča ima dvije strane.

 

Je li taj stan bračna stečevina , ili vlasništvo oca? I što znači 'neredovito plaća alimentaciju'? (ne plati redovito svakog prvog u mjesecu, ili jedan mjesec plati, a drugi uopće ne plati?)

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bartleby je napisao:

Što bi Vaša prijateljica rekla djetetu i što bi poduzela da dijete od 16 godina odbija ići u školu? Neka to isto učini kad dijete odbija biti sa svojim roditeljem. Time će riješiti i svoje probleme.

 

mislim da neodlazak u školu nije za usporedbu pa ni po slijedečem činjenju. da dijete ne želi u školu, zadnje bi bilo da se opali roditelja po đepu. odmah bi se tu uključili pedagozi, psiholozi, socijalni radnici i pokušali u suradnji sa roditeljima vratiti dijete ne pravi put i mislim da je to u redu postupak. naravno ako roditelj zaista želi da dijete ide u školu.

što učiniti ako dijete ne želi ići u školu/viđati roditelja a nitko mu to ne brani, a najmanje roditelj sa kojim živi. pretpostavimo da je majka u redu. dali je postupak suda ok i kako to riješiti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gringo je napisao:

Lazare, nije normalno da dijete ne želi viđati roditelja, osim ako to nije posljedica zlostavljanja, manipulacije.

S obzirom da je vaša prijateljica kažnjena sa 3000 kn možete je pitati sljedeće:

1. Koliko to već traje da dijete ne viđa oca, a s obzirom na ovu kaznu?

2. Dali je uvijek i na koji način poticala djecu da viđaju oca?

 

slažem se, nije normalno, mislim da se ne radi o ikakovoj vrsti zlostavljanja dok su bili obitelj već razloguu i načinu njihovog razdvajanja. razdvojeni su cca 3 godine i tek sada otac želi da viđa samo najmlađu (jer starije su punoljetne i ne žele ga vidjeti, čak tvrde da on nije više njihov otac) pošto je shvatio da tako može nauditi majci, jer mora plaćati odvjetnika itd., uglavnom ona loše stoji financijski pa joj svaki takav izdatak teško pada na kućni buđet. Neznam na koji način je poticala dijete da viđa oca, ali znam da im nije nikada branila

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poznajem ga osobno, najstarije kćeri su nam išle zajedno u osnovnu i danas su dobre prijateljice i obe udate i majke.

bili smo kućni prijatelji.

vjenčali se prije 25 godina. uselili u stan njegovih roditelja. izrodili troje djece. u međuvremenu roditelji pomrli. stan na muža. zajedno ga otkupili. cijeli život dvije solidne plaće. muž je puno trošio pa se zadužio kod prijatelja, kumova, lihvara, banaka i kada je to izašlo na vidjelo počele su trzavice i došlo je do razvoda. za dugove žena nije znala osim za one koje ima više manje svaka obitelj (diners, ameriken, master i td). dok je brak išao prema kraju ustanovi se da on ima ljubavnice zadnjih desetakk godina, trenutno dvije a sa jednom je u vezi i danas. ispostavi se da su dugovi nastali zbog servisiranja ljubavnica. ispostavi se da je stan pod hipotekama. supruga i djeca morali na njegov zahtjev napustiti stan. u tom trenutku dvije su djevojke išle na faks, jedna u os.šk. samo jedna plaća, podstanarstvo, tri učenika. sa najstarijom se potukao, ošamari ju je, intervenirala policija, kažnjen je nešto, neznam. najstarija se ove godine udala i rodila. srednja traži posao, najmlađa i de u srednju. nije nekoliko mjeseci platio pa onda platio nešto itd.

mene je zaprepastio postupak suda, jer ona sada mora platiti neku kaznu, nije bitno koliku, a sud koji je proveo razvod, zna sva njhova previranja i zna razloge djetetovog odbijanja kažnjava majku koja se brine o djetetu. nemreš bolived.

dijete je voljelo oca i bilo njegova maza mada nisam primijetio da je manje volio druge kćeri. ova je bila najmlađa i znate kako to biva ako ste roditel onda sigurno znate, ali u jednom trenutku, roditelji se rastaju, uzor njeziniog života tjera majku iz stana jer glasi na njega i naravno cure idu za mamom. šok. ona se povlači u sebe. bila je odlična u školi. totalno popusti u učenju, pokuša si nespretno oduzeti život. fala, sada je dobro i ide dalje u školu. dali je dovoljno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stan je otplaćen novcem zarađenim u braku

može tražiti povrat djela (1/2) sredstava uloženih u otkup stana.

ali možda bi bili dobro da traži utvrđivanje bračne stečevine.

i pokretnine kupljene u braku su bračna stečevina.

 

da su roditelji otkupili stan(otplatili)i darovali ga sinu

tada bi stan bio osobna imovina.

odluka suda je upitna .

treba pretražiti i praksu Vrhovnog uda

 

na rješenje za kaznu uložiti žalbu ili pisati žalbu u Ministarstvo pravosuđa,Uprava za organizacione i kadrovske poslove,Dežmanova 6,Zg.

 

pošto kći ima 16 godina

i njena izjava o tome zašto ne želi susret sa ocem

trebala bi biti uvažena.

prije žalbe ministarstvu možda nebi bilo loše obratiti se predsjedniku suda (pismeno i sa povratnicom ili da na kopiju žalbe žigom potvrde primitak )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo, bovu je uglavnom sve odgovorio.

 

Tužbom tražiti isplatu neisplaćene alimentacije, sa kamatama.

 

Ako je stan opterećen kojekakvim hipotekama, a suprug/otac dugovima koji su nastali za trajanja bračne zajednice (nebitno jesu li zbog 'servisiranja' ljubavnica), možda nije pametno pokretati pitanje bračne stečevine. Moglo bi se na kraju dogoditi da Vaša prijateljica vraća dugove.

 

Žalosno je da je sud pored tolikih neodgovornih i manipulativnih majki koje godinama bezobzirno spriječavaju susrete svoje djece sa očevima našao upravo ovaj slučaj da 'trenira strogoću'.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@LAZARe, varate se, ako se radi o obveznom školovanju, roditelja bi se itekako opalilo po džepu. 'Školovanje kod kuće' se samo iznimno odobrava u slučajevima npr. teške bolesti djeteta.

U svaki sudski postupak gdje je uključeno dijete, sud se obraća i nadležnom czss. Ukoliko to sud nije učinio, majka ima osnove za žalbu na odluku prvostupanjskog suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija