Jump to content

Porezna uprava - Zakon


zezo

Preporučene objave

Predao sam prijavu poreza na dohodak za 2004. g. 22.02.2005. g. Proslo je vise od godine dana a da nisam dobio privremeno porezno rjesenje. Zvao sam poreznu upravu, podrucni ured Zagreb, i rekli su mi da ne postoji vremenski rok donosenja rjesenja. Pitao sam da li mogu pozurnicom ubrzati postupak, rekli su da ne. Pitao sam na koji nacin mogu traziti njihovo pismeno obrazlozenje zbog cega nisam dobio privremeno porezno rjesenje, rekli su da ne znaju. Da li netko od vas zna.

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ovaj Zakon ne propisuje drukčije, na postupak poreznih tijela u primjeni poreznih propisa primjenjuje se Zakon o općem upravnom postupku. (članak 4 Općeg poreznog zakona)

 

iz čega bi se moglo zaključiti da nakon požurnice porezno tijelo ako u roku od 30 dana ne donese privremeno porezno rješenje smatra se da je obacio poreznu prijavu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dužni su donijeti rješenje ili do kraja te godine - znači 2005. Ako to ne učine ti imaš pravo tražiti kamate za njihovo kažnjenje, ali one su dosta niske i moraš ih pisano zatražiti. TO je ziher, ne znam više detalja.

 

Preporučujem da provjeriš u Narodnim novinama, u poreznim zakonima, tamo sigurno piše!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija