Jump to content

pomoć, prijetnja oduzimanje djeteta


mamita2009

Preporučene objave

molim vas pomoć ili informaciju bilo kakvu. Jutros mi se ne najavljen pojavio na vratima suprug (ne živimo skupa od Božića prošle godine), htio je uzeti dijete od 17 mjeseci na put od cc 60km, u autu bez auto sjedalice, kada sam mu rekla da ne puštam dijete da ide na nikakav put, ako nije osigurao auto sjedalicu počeo mi je prijetiti da će mi uzeti dijete zauvijek. Nažalost uspio me je isprovocirati do te mjere za sam ga zgrabila za vrat i gurala od sebe da ode iz kuće i da se prijeti nekome drugome. Da bi situacija bila gora njegova sestra je bila prisutna tome događaju. Inače, suprug do sada nije baš pokazivao neki interes za dijete, ostavio nas je kada je mali imao 5 mjeseci. Nije ni dolazio baš nešto da ga vidi, niti zna koje su potrebe maloga. On inače radi u kasinu (noču) i poprilično je neodgovorna osoba, ali zna što me boli i kako me isprovocirati. Kada je odlazio zaprijetio je opet da će maloga uzeti za staru godinu milom ili silom i da ja to ne mogu nikako spriječiti i da ću ostati bez djeteta. Molim vas za pomoć, dali on ima pravo uzeti dijete bez moga odobravanja?

Meni ne smeta da uzme maloga, ako se najavi, pazi na njega, ali nemam povjerenja u njega nikako. Što mi je činiti?

Kako bi se ovaj moj ispad mogao gledati na sudu, tj kod traženja skrbništva nad djetetom?

Puno hvala na pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da Vam ne moze uzeti dijete samo tako,kad se pojavi niotkud.Logicki gledano, ako on i zatrazi skrbnistvo na sudu(iako pretpostavljam da imate zajednicko skrbnistvo; dakle on bi mogao traziti da se njamu dijete da na cuvanje i odgoj) njegov bi nemar proteklih xx mjeseci vjerojatno imao veci negativni utjecaj nego jedan Vas agresivniji ispad kojim ste zapravo branili djetetovu sigurnost. No to bi vj.ovisilo i o tome tko ima kakvog odvjetnika, svjedoke... Moje misljenje je da bi Vam bilo najpametnije da jos prije Nove godine obavjestite nadležni czss o njegovom ponašanju ( nebrizi, ovakvoj samovolji..). Sve im recite sto mislite da otac djeteta cini loše ili ne cini. Tako cete sigurno biti u prednosti, da tako kazem, ako otac djeteta i pokrene neki postupak....a i tom suradnjom s czss-om pokazujete svoju brigu za djetetovu sigurnost pa bi eventualno mogli lakse dobiti sudsku zabranu pristupa ako otac postane samovoljniji,agresivniji...jasno mi je da Vam to nije cilj i da se trudite da dijete odrzava kontakte s ocem, no navodim to kao primjer.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Tako ćete sigurno biti u prednosti, da tako kazem, ako otac djeteta i pokrene neki postupak."

 

A gdje se izgubio "najbolji interes djeteta"?

Zar nebi trebalo prije svega gledati najbolji interes djeteta, a ne zastupati interes pojedinog roditelja!?

 

Dali gospođa ima bilo kakvo pravomoćno rješenje kojim je dijete njoj povjereno na zajednički život?

Zašto se sa djetetovim ocem nije dogovorila tako da svi zajedno odu do njega?

Dali će za par dana ako otac dođe sa auto sjedalicom pustiti dijete sa njim?

 

I na kraju djetetov otac može i trebao bi prijaviti je za nasilje u obitelji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Majka djetea trebala bi njega prijaviti za nasilje u obitelji-prijetnje kojima je ostvario upravo ono što je htio.

 

Dati djete neodgovornoj osobi koja ne poznajte potrebe djetea, koja je napustila djete kada je imao samo 5 mjeseci, koja nije pokazivala neki interes za djete kao što ga i nije baš dolazio posječivati bilo bi u suprotnosti najboljeg interesa djetea.

 

Zašto se djeteov otac pojavio nenajavljen na vratima?

Zašto je počeo prijetiti kada mu je gospođa rekla da ga ne može uzeti jer nema auto sjedalicu?

 

Mi majke koje gledamo kako zaštiti svoje djete smo zlobne, radimo protiv interes svoga djetea... a očevi su oni koji su uvijek u pravu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ANNAA je napisao:

Majka djetea trebala bi njega prijaviti za nasilje u obitelji-prijetnje kojima je ostvario upravo ono što je htio.

 

Lakše malo.

Ne treba nam ovdje feministički šovinizam.

 

 

Obrati pažnju na slijedeće činjenice:

 

1. Imamo izjavu samo jedne strane (majčine), i ne znamo koliko je objektivna.

2. Majka sama priznaje da je, u prepirci koja je prerasla u svađu , oca djeteta 'zgrabila za vrat i gurala' !!!?

To nije nasilje? Ni kad muškarac tako zgrabi ženu? E, da , onda je!

I sve to pred svjedokom.

Pa da još oca, koji nije na nasilje uzvratio, i ima svjedoka, još i prijavi za obiteljsko nasilje?

3.Dok nema sudske odluke s kojim roditeljem će dijete živjeti, oba roditelja bi trebala imati podjednako pravo biti sa djetetom.

Tvrdnje tipa 'otac nije do sada pokazivao interes za dijete' možda su točne. Prema mom iskustvu, često je takva situacija rezultat majčinih manipulacija kojima izbjegava susret, i očeve želje da izbjegava konfliktne i mučne situacije (predbacivanja i sl. verbalno maltretiranje i vrijeđanje kada dođe provesti vrijeme sa djetetom).

 

 

 

Lažno prijavljivanje kakvo 'predlažeš' je kazneno djelo.

Sada je feministička ideologija nametnula reakciju policije na sve 'prijave'.

Istina će prije ili kasnije izaći na vidjelo, a tada će najviše trpiti upravo žene stvarne žrtve nasilja, kojima nitko neće bez zadrške vjerovati.

 

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja ne predlažem lažno prijavljivanje, jer on je njoj prijetio da će njoj blisku osobu u ovom kontekstu njenog sina oduzeti a to je kazneno djelo. Znači ja nisam predlagala lažno prijavljivanje. Jer prijetnje također spadaju u obiteljsko nasilje- verbalno.

 

Istina da imamo izjavu samo jedne strane i ja sam na temelju te izjave napisala kako podupirem gospođu, majku djetea.

 

Majka djetea je izgurala oca iz kuća, i ponjela se neprimjereno,tu je i ne podržavam, ali sve je to učinila kako bi zaštitila svoje djete, jer ga nije htjela dati u ruke čovjeku koji je po njenim riječima neodgovoran, koji ne pokazuje interes za djete, koji ga baš i ne viđa pa se podrazumijeva da ne pozna djete kao i njegove potreba a po gospođinim riječima onda ni dijete ne poznaje baš oca, pa se ne predlaže da se djete da u ruke čovjeku s kojime ne provodi vrijeme zbog straha koje bi djete moglo imati kao posljedicu.

 

U mome se iskustvu pokazalo točnim, otac ne mari za djete, zanemaruje ga, ne viđa ga, ne zbog mene-njegove majke, a onda se pravda kako mu ja onemogućujem kontakte sa djeteom, da ne može stupiti sa mnom u kontakt, da mu se ne javljam. Ali bitno je kako me može sa mnom stupiti u kontakt da mi prijeti, maltletira i tjera "strah u kosti", između ostalog isto o prijetnjama kako će mi oduzeti djete da ga više nikad neću vidjeti, ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Obiteljsko nasilje po ZZONUO je prekršaj.

2. Prijetnja je kazneno djelo za koje se ovisno o okolnostima kazneni postupak pokreće privatnom tužbom ili povodom prijedloga.

3. Prekršajem se štite ... nisu zaštićene Kaznenim zakonom...

4. Službena osoba koja zbog prijetnje podnese optužni prijedlog prekršajnom sudu stavila se u privatnu službu pojedinca.

5. Sudac koji takav optužni prijedlog ne odbaci, a nedaj bože osudi, isto se stavlja u privatnu službu.

 

STOP PRIVATNICIMA!

 

Do Strasbourga ako treba!

 

Pošto nisam ženomrzac:

Hvatanje za vrat je prekršaj obiteljskog nasilja, zaštita djeteta mogu biti olakotne okolnosti ili okolnosti koje isključuju krivnju...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 12 godina kasnije...

Pozdrav, naime prije skoro 8 godina prijavio sam socijalnu radnicu za neprimjerenu ponašanje. Došla je na Neonatalogiju bez ikakvih dokumenata i tražila dijete, naravno nije ga dobila dok nije sve donijela šta treba. No ista je bila veoma bezobrazno prema djelatnicima, prijetila, "znate vi tko sam ja, dajte mi to dijete, faksirati ću vam papire. 

Nakom moje prijave o događaju ista je odgovarala za svoje postupke, no tada mi je zaprijetila cuzet ću ti dijete, do njegove 18-te godine neću ti dati mira. 

Mislio sam to će proć no nakon skoro 8 godina ista i dalje ustraje u tome, ne odustaje a na poslovnoj poziciji je gdje moram štiti inače dajem razlog za oduzimanje. 

Više nemam snage, redovito mi govori kako će doći taj dan, bez obzira što zakonski je sve u redu.  Navedeno nije u cilju dobrobiti djeteta no ustraje. Žalio sam se upravitelj koji ih štiti, odbijen. 

Ministarstvo je pobilo njihovo rješenje i napisali kako je izgrađeno ne zakonski. No one i dalje ustraju. 

One ne smiju prijetiti, mogu samo reći i pokrenuti postupak na Sudu za oduzimanje djeteta, no što radi je protuzakonski no uprava i radno mjesto je štite. Sa ne pričam o vrijeđanja istih. 

Može savjet? 

Razmišljam o prijavi policiji, nemam više snage.. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija