Jump to content

Što raditi?


senssa

Preporučene objave

Prije nešto više od mjesec dana postavili smo temu i dobili odgovor, međutim u međuvremenu su se neke stvari promijenile.

 

Stvari stoje ovako:

U prostoru gdje radim tvrde da nije uplaćeno nekoliko utržaka, koji su ukupnog iznosa oko 10 000 eura - nisu nam rekli točan iznos. Mi znamo da smo sve novce predali na banku, međutim nemamo nikakve dokaze, jer sve što dobijemo šaljemo u ured za računovodstvo.Zbog nekih firminih poslova novci su se uplačivali na tri načina - u trezor jedne banke, na šalter iste te banke, i na šalter druge banke.

Sada nam prijete da ako mi ne otkrijemo gdje je taj novac, da će nas kazneno prijaviti. Mi znamo da je sve predano, ali oni tvrde da se po izvodima banaka to ne vidi. Nikada do sada nismo imali nikakvih pravnih problema u nijednoj firmi u kojoj smo radili,a niti privatno pa molimo savjet što ako stvarno dođemo do suda, a nemamo dokaza da je novac predan?

Optužuje li se sve djelatnike te trgovine, ili samo zamjenika voditelja (voditelja nemamo)(koji nema nikakav potpisani papri da je zamjenik osim odluke direktora koja je bez žiga i potpisa)?

 

U međuvremenu smo svi dobili otkaz jer se trgovina zatvorila jer nije bilo posla. Kroz sljedećih nekoliko dana/tjedana firma će proglasiti stečaj.

Oni od nas traže da mi uplatimo te novce koji nedostaju, a banka navodno tvrdi da ih nema na njihovom računu. Ranije su se prijetili tužbom, sada to ne spominju, samo ispituju kada ćemo uplatiti novce.

Zadnje dvije plaće nam nisu isplatili, kao ni otpremninu, i morali smo potpisati potvrdu da se odričemo plaća, zbog evidentiranog manjka u utršku, što smo i napravili budući da smo se bojali da nam neće dati radne knjižice. Ta izjava nije ovjerena kod javnog bilježnika. Vrijedi li ona i tako neovjerena?

Kako da se postavimo, ako se i dalje budu prijetili kaznenom prijavom?

Može li uopće firma koja proglašava stečaj prijavljivati nekoga?

 

Beskrajno smo zahvalni na savjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija