Jump to content

prijetnja


bukowski

Preporučene objave

Ok, prvo kontekst koji je doveo do prijetnje. Bivši poslodavac, poluistaknuti lokalni hns-ovac duguje mome prijatelju 2 place, meni jednu Rad je, naravno, bio na crno. Zbog te dosta ocajne situacije odlucili smo konacno otici do njega osobno. Poslovni dio smjesten je u njegovoj privatnoj kuci. Pošto ga tamo nismo zatekli nazvao sam ga, okruzen njegovom kceri-montazerem u firmi i njenim djetetom. Povisenim tonom pitao sam ga u vezi placa, mozda cak spomenuo njegov bezobrazluk na sto je on poklopio, upravo se vratio kuci, uletio u prostoriju, otjerao kcer i unuku van, zalupio vrata, unio mi se u lice i rekao da ce mi polomiti kicmu ako se ikada vise budem derao na njegu u njegovoj kuci. tada sam zatrazio potvrdu od prijatelja da li je cuo prijetnju, izvadio mobitel i pitao ex sefa da li zeli ponoviti prijetnju dok snimam. Uglavnom, sve je zavrsilo s dosta ruznih rijeci.

 

Pretpostavljam da su u podnosenju prijave cinjenica da jesam povisio glas na njega i to sto sam bio u njegovoj kuci dosta veliki minusi? A naravno postoji mogucnost da clanovi njegove obitelji lazu za njega.

 

Uglavnom, strucnjaci s Legalisa, zanima me vase misljenje, da li se tu ista isplati pokusati napraviti?

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

 

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kaznena prijava za "lomljenje kičme" (prijetnja teškom tjelesnom ozljedom) ne košta ništa.

 

Dakle prijaviti ga možete besplatno, na policiji i državnom odvjetništvu je da pokušaju doći do dokaza ako postoji sumnja na djelo prijetnje.

Vi ste tu da pokušate pomoći policiji.

 

Prijavu morate podnijeti u roku 3 mjeseca od događaja.

 

Za rad na crno i nesiplate plaća također možete podnijeti i kaznenu prijavu (pored prijave inspekciji rada):

 

Članak 114.Kaznenog zakona:

Tko uskrati ili ograniči građaninu pravo na rad, slobodu rada, slobodni izbor zvanja ili zaposlenja, dostupnost radnog mjesta i dužnosti svakome pod jednakim uvjetima, pravo na

zaradu, zakonom određeno radno vrijeme i odmor, prava iz zdravstvenog ili mirovinskoinvalidskog osiguranja, prava na posebnu zaštitu određenih skupina radnika, prava iz

nezaposlenosti, prava u svezi s porodom, materinstvom i njegom djece ili druga prava iz rada što su utvrđena zakonom, sudskom odlukom ili kolektivnim ugovorom, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.

 

Dakle imate instrumenata za djelovanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijetnja sama sebi nije svrha. Prijetnja se mora shvatiti ozbiljno, i da se uistinu osjećate zabrinuti za vlastito zdravlje(npr. radi povijesti počinitelja, ranijih ostvarenih prijetnji drugima, načina na koji je prijetio, itd...)

On se može vaditi na to da ste ga isprovocirali, ili da ste i vi njemu prijetili. Uglavnom, po meni ništa od toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija