Jump to content

Privilegirani svjedok u kaznenom postupku - Hitno!


atreides

Preporučene objave

U ponovljenom kaznenom postupku privilegiranom svjedoku je dostava uredno iskazana, iako se isti se nije pojavio na glavnoj raspravi, već je njegov iskaz pročitan iz istrage i prvostupanjskog postupka, iako se nitko od branitelja nije protivio čitanju iskaza bez njegove nazočnosti, te je pitanje da li se radi o bitnoj povredi kaznenog postupka iako je privilegirani svjedok kao supruga prvookrivljenog svoj iskaz dala u istrazi i na glavnoj raspravi koja je održana pred prvostupanjskim sudom ?

 

Da li se sudskom vijeću u kojem je rasprava u tijeku može predložiti isto da pozove privilegiranog svjedoka na davanje iskaza.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne radi se o povredi kaznenog postupka. svjedokinja je uredno pozvana, dostava je uredno izvršena, nije se odazvala, branitelji su pristali na čitanje ranijih iskaza, a očito i druga strana.

Može se predložiti, vijeće vjerovatno neće prihvatiti prijedllog jer je svjedokinja dva puta iskazivala (pretpostavljam isto) jer se čitao njezin iskaz treći put. sud mora voditi brigu oko ekonomičnosti postupka i brzini rješavanja i ima sve argumenete da se isti svjedok vise ne poziva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija