Jump to content

Neplacanje alimentacije 11.god-POMOC!!!


Macicko

Preporučene objave

Vec sam pisala o ovoj mojoj temi-i nadam se da cete mi ovaj puta,nekak pomoci i odgovoriti..Sudski smo razvedeni 11.god-otac nije placao za kcer,sve ovo vrjeme ni dinara.Bio je uslovno osuden,medutim ni tad se nije udostojio dati ni dinara.Napominjem da se radi,o osobi koja je sklona izbjegavanju (ne radi,auto prepisan na mamu,suvlasnik je nekog malog djela u kuci..itd)Interesira me sljedece,kcer puni 18.god-zivimo u Novom Sadu(iz KC smo inace)i ima namjeru da opet tuzi oca,dali postoji mogucnost da se *ZAOSTACI* naplate,od bake (posto je ona vecinski vlasnik nekretnina,njegvog auta i ostalih pokretnina-a ima i mirovinu)pri tom ne mislim na predstojece uzdrzavanje(djete se ne skoluje dalje)a puni 18.god.vec na zaostatke od 11.god-DALI JE MOGUCE NAPLATITI IZ NEKRETNINA djeda i bake?Hvala vam puno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije tocno.

 

roditelje po ocu se ne moze teretiti za zaostatke. to se rjesava ovrhom, kaznenom prijavom i ostalim sredstvima protiv oca koji je bio duzan uzdrzavati dijete.

 

djeda i baku ste mogli tuziti za uzdrzavanje u istom postupku u kojem ste, u ime vaseg djeteta, trazili od oca uzdrzavanje ako je otac bio nezaposlen, imao male prihode, ima vise djece koju treba uzdrzavati.

 

nakon toga, mogli ste, u ime vaseg djeteta, tuziti ih u odvojenom postupku ukoliko se ispostavilo da otac ne placa uzdrzavanje ili to ne cini u visini koja je određena, a da djed i baka imaju mogucnosti uzdrzavati unuka.

 

tuziti za zaostatke ih ne mozete jer da bi oni imali duznost uzdrzavanja, potrebno ju je utvrditi u sudskom postupku, a ona nije utvrđena.

 

 

 

sve ovo se odnosi na hrvatsko zakonodavstvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija