Jump to content

Re: pozdrav


loza

Preporučene objave

ima bi te još pitat možda te gnjavim ali te moli za razumijevanje, ja ti imam 15 god radnog staža,2 godine i 6 n mj vojske svejetan sam sbog statusa i hrvi pošto to nisam potraživa na vrime da če biti iliopča ili profesionalna ,370 dana prve crete boišnice oboljenje zbog poslijedice dom .rata tri dijagnoze trajno nesposoban i u zadnjim nalazima koji su bili na komisiji je da nisam više sposoban tza bilo koji posao jel do nsda priji bilo je tri samoubilačke namjene i date ne gnjavim ,više zanima šta ti misliš kolika bi mogla biti mirovina ako prođe drugostupanjsko.hvala velika si mi podrška .loza! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

re loza pozdrav

 

gledaj stari mani se samoubojstva sve će se riješiti svojim tokom sve ide redom nema ništa preko reda je-iga i sam sam u istoj situaciji mnogi su bili u istoj situaciji pa su se ipak izvukli ipak mnogi stanu na noge a oni slabijih živaca odu SVETOM PETRU na obračun drži se i čekaj ishod kao i ja drugi mi daju nadu pa duram duraj i ti

 

pozdrav :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

ako ovi u zagrebu riješu pozitivno ja znam da dobijam ili općo ili profesionalnu zbog oboljenja poslijedice dom rata,ali sam također načua da postoju nekakvi izostaci koje bi jatreba dobiti i još ako mi se može odg,ima 100%bolovanje koje je nakon 18mj. smanjeno na 50% ako mirovina se riješi da li se i taj dio vrača jer mi je od 8mj. 2010 skinuto na tih 50%žalio sam se ali su to odbili ne meni nego svakome koje više od 18 mj. na bolovanju ,a ja sam ušao u 4 god.bolovanja.imam 15god. civilnig staža ,370 dana vojske prve crte bojišnice tj .borbenog sektora šta sam i preda na komisijiu splitu i to je sada u zagrebu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dragi svi naši branitelji stiglo je iz zagreba pozitivno riješenje umirovljen sam po profesionalnoj nesposobnosti javili mi na telefon da če poslati na kučnu adresu riješenje ,sada me zanima jel u riješenju kojem ću dobiti biti omjre tj.postotak civilno i vojno.ne mogu da vas ne pitam i svima želim da uspijun u svim svojim potraživanjima.loza :palac::palac::palac::palac::palac::palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sam te dobro razumio ti si na bolovanju. I ja sam samo mi nije jasno kako si uspio toliko dugo?

 

Ja sam već nakon 8 mj. upućen na komisiju. Ja sam morao ić is Splita u Zagreb na komisiju. Ovo što ćeš dobit bit će ti samo obavijest da si ostvari pravo na profesionalnu invalidsku mirovinu bez omjera rat i mir. To isto će dobit tvoj liječnik. Nakon toga ćeš dobit pravo rješenje ali ako si na bolovanju bez izračuna mirovine. I nemoj se previše radovat, jer će ti možda tih 50% bolovanja bit veće od mirovine. Ja sam dobio to rješenje i sad se borim da još ostanem na bolovanju. U svakom slučaju želim ti sve najbolje!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako nisi u radnom odnosu onda ti mogu odma poslat i omjr, ali ako si u radnom odnosu tj. na bolovanju dobit ćeš samo obavijest (to je više radi tvog liječnika, radi doznaka), ali vrlo brzo nakon toga i rješenje s omjerom. Tvoji papiri idu u Taborskog (Povjerenstvo za raviziju) a zatim se vraćaju u Split i oni ti šalju rješenje kući, tvom doktoru i firmi ako je imaš. Koliko su ti dali omjer u Splitu? Da li znaš?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne govorim ti ovo bez veze, ja to ovih dana proživljavam. Nadam se da ćeš ti dobit bolji omjer od mene. 30 - 70. To je otprilike crkavica oko 1800 kn (slaba su mi bila primanja u firmi - MORH, civilni dio). Borim se da ostanem što duže na bolovanju, a danas sam na rješenje od mirovinskog uputio žalbu. Nema od toga neke koristi, ali čisto da mi je savjest na mistu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lipo bi bilo da su ti u startu dali što više, pa da gosp. Taborski ima od čega odbit, ali u konačnici ti to ništa ne znači, sve je u njegovim rukama. On je revizor i kako on odredi oni na mirovinskom moraju prepravit rješenje. meni je liječnica u Zagrebu na mirovinskom odredila 70 rat i 30 mir, a on je to okrenuo na 30 rat i 70 mir, i to je to, možda je taj dan bio loše volje, al me je dobro na..zio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

stiglo je riješenje u kojem piše zbig bolesti nastala profesionalna nesposobnost za rad ,priznaje se pravo na invalidsku mirovinu.konačnim riješenjem o pravu na mirovinu utvrdit če se svotainvalidske mirovine i dan od koje pripada mirovina,nadalje da je prema članku34.stavka1.zomo i natemelju utvrđenih činjenica ostvariopriznavanja prava na invalidsku mirovinu u smislu članka52.stavka1 zomo.ovo riješenje donosi se privremeno dok se ne prikupe svi podaci o stažu potrebni za izračun .a imam 16 god staža i 370 dana borbenog sektora ,kako i kojim putem da mi se obračuna i vrijeme provedeno u ratu ,nemam status ni hrvi.hvala svima i da svi uspijete u svim svojim nakanama loza!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisi mi napisa koji su ti omjer stavili u rješenju (rat, mir) ili ti to ne piše. Ako bi se žalio, a to ti ne piše, možeš se žalit jedino na to što su ti dali profesionalnu a ne opću. Razmisli o svemu, dobro pročitaj to rješenje, i nemoj donosit nagle odluke.

 

Ja sam dobio profesionalnu, i žalio sam se na omjer rat i mir 30-70 (imam status HRVI). Ocjenio sam da će mi to biti mala mirovina, manja od ove male plaće koju primam. Uložio sam žalbu da bar malo dobijem na vrimenu (a ako mi uvaže žalbu- super, ako ne, ostajem na istome, ne mogu mi dat manje). Ne znam kakva je kod tebe situacija u firmi, možda bi ti i mala mirovina bila bolja od nikakve plaće. Sam moraš te stvari odlučit.

 

Što se tiče tvog pitanja: budući da si sudionik Domovinskog rata (370 dana borbenog sektora), a kako si dostavio HZMO-u (negdje sam to možda vidio na ovom forumu) onda oni (HZMO) imaju to u evidenciji, i po službenoj dužnosti traže od tvog Ureda za obranu (u tvom slučaju, Ured za obranu Split-1, Ruđera Boškovića 11/I) potvrdu o statusu hrv. branitelja i potvrdu o radnom stažu.

Ipak možeš se i sam prošetat do Ureda za obranu, zatraži ove dvije potvrde i odnesi ih osobno na HZMO.

Kad budeš dolazio u Ured za obranu, ponesi osobnu, OIB zapamti ili negdje zapiši, ponesi podatke od kada do kada si bio u ratu da možeš ispunit jedan uvitnik (zahtjev za izdavanje potvrde). Ako si za vrijeme rata (dok si ti bio u ratu) bio zaposlen, da bi dobio potvrdu o radnom stažu iz vojske, moraš ponijeti potvrdu od firme da si u to vrijeme radio ili kopiju radne knjižice (original na uvid). Ako si u to vrijeme bio nezaposlen moraš donijeti potvrdu s biroa da u to vrijeme nisi radio.Ovo ti govorim da ti se ne dogodi da iz Ureda za obranu iziđeš neobavljena posla, pa se nerviraš, itd.

Javi kad ti dođe drugo rješenje. Pratim stalno, jer smo u približno istoj situaciji pa da vidim kako se što razvija. Ako imaš koje pitanje, slobodno pitaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otiđi ako su te zvali,vidi što oni kažu, što im treba od papira. Ako ideš na svoju inicijativu ili dolaziš po pozivu, sve njihove savjete uzmi s dozom opreza, tj. rezerve. Ipak oni štite interese svoje firme. Ima i onih koji bi ti želili pomoć, al ne smiju, boje se. Sve pitaj što te zanima, zapiši, pa oda doma vidi i razmisli. Javi kako je bilo na razgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo je kao privremeno riješenje dok sve ne izračunaju zato je mene i bunilo zbog čega nema omjera i kako če oni zračunati vrijeme provedeno u ratu šta ti miliš kolika bi mogla niti mirovina nemam status ni hrvi 15 god. civilnog i 370 rata ,nakon cijelog obračuna dobivam još jedno riješenje ali napisali su da je kontrolno viještačenje 2013zašto i da li ja mogu iz profesionalne u opču prije 2013

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne očekuj puno, ali moglo bi ti bit oko 1800 a možda i puno više. Kad bi znao koliki ti je omjer rat-mir, koliki ti je bio prosjek plaće u odnosu na državni prosjek (na pr. moja sadašnja plaća je oko 70% državnog prosjeka što nije dobro), taj prosjek ti se gleda za sve godine koje si radio. Sam znaš da si primao toliko i toliko, a koliki je bio državni prosjek postoje službeni podaci. Da li si imao neki čin ili neku evidentiranu dužnost (npr. zapovjednik desetine) u postrojbi?

 

Što se tiče kontrolnog pregleda,meni je isto zakazan za siječanj 2013. Triba redovito ić kod doktora i neće bit problema. Teoretski, na kontrolnom pregledu nam mogu reć da smo ozdravili i ukinut nam mirovinu.

 

I prije kontrolnog pregleda možeš tražit promjenu iz opće u profesionalnu. Novi nalazi, po mogućnosti oni koji ukazuju na pogoršanje bolesti, u svog liječnika koji će ispunit papire za ocjenu sposobnosti (traži novo vještačenje zbog npr. pogoršanja stanja), i sve dalje kao i prvi put. Sve je propisano zakonski, što se toga tiče nema problema,a što ćeš dobiti, teško je bilo što predviditi.

 

Ako uložiš žalbu na rješenje koje očekuješ onda nećeš moći ići na novo vještačenje dok ti se žalba ne riješi. U svakom slučaju možeš povući žalbu ili tužbu, pa opet možeš ići na novo vještačenje.

 

Javi ako bude kakvih promjena ili pitanja.

Puno sriće (što i sebi želim)!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

medeni66 je napisao:

 

 

 

I prije kontrolnog pregleda možeš tražit promjenu iz opće u profesionalnu. Novi nalazi, po mogućnosti oni koji ukazuju na pogoršanje bolesti, u svog liječnika koji će ispunit papire za ocjenu sposobnosti (traži novo vještačenje zbog npr. pogoršanja stanja), i sve dalje kao i prvi put.

 

 

Mislio si iz profesionalne u opću !?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav evo napokin mi je sve razjašnjwno to je mirovina od 1911kn ,pri čemu ured za obranu mi je izdao potvrdu da sam bio u radnom odnosu za vrijeme rata ,i pošto imam više od 100 dana prve crte bojišnice imam neki postotak na to oko 12%, i još ce izračunati civilni dio kad zaključim staž a to ču im predati kroz ovaj mjesec.eto prijo to ti je to sada ,treba čekat kolki če to sve skupa iznositi ,znači bez statusa i hrvi ,a šta nisam potražia to sve kad je bilo vrime to su mi rekli,suzdrža sam se da ne reagiram ružno ,volio bih da pojedinci prolaze sve što i vi i ja prolazimo ,čemu se nisam nikad nada da če do ovakog stanja doč.i pravnik na hzmo mi je rekao ako dođe do pogoršanja stanja da mogu izaći na komisiju za opču pošto su mi dali profesionlnu .civilnog staža ima 15 god i 6mj. i 370 dana vojske.plača u poslodavca je bila 5500.šta ti misliš kakav če zbroj bit ,i čin desetnika mada ga ne če računati. medeni drži se i javi šta je s tobom,svim drugim od srca sve najbolje. :kavica::palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad malo pogledam po nekim papirima, pokušat ću ti izračunat.Plaća od 5500 je solidna (to je tu negdi državni prosjek. Ako su ti se sve godine rada vrtile tu negdi oko drzavnog prosjeka ili više, to bi te moglo izvuć.

 

A što se tiče drugog pitanja, nisam razumio o kojh 50% ti govoriš. pojasni mi malo.

 

Pozdrav,javit ću se uskoro.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otpremninu imaš po ugovoru o radu, kolektivnom ugovoru, granskom ugovoru, zakonu i sl. Ako je to neki mali privatnik, mislim da jedino postoji ugovor o radu između tebe i njega i tu treba vidit što piše. Obično 3 plaće.

Možda ti je poslodavac sklopio neki granski ugovor,koja je djelatnost?

 

Ako si na onih 50% mislio, 50% plaće na bolovanju nakon 18 mjeseci, mislim da od toga nema ništa. jedino se može tražit refundacija od onog dana kad ti počne isplata mirovine. Ako bi ti računali da si zadnjih par mjeseci bio i zaposlen i u mirovini (što je moguće po zakonu) onda ti ide pola mirovine i cila plaća, pa bi ti opet to došlo tu negdi. Vidit ćeš kad dobiješ konačno rješenje, s kojim datumom se računa mirovina,pa se može preciznije izračunat. možeš i onda tražit da ti to refundiraju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija