jimy objavljeno: 15. ožujak 2011. Dijeli objavljeno: 15. ožujak 2011. Pozdrav svima, Imam sljedeći problem, moja cura je Danski državljanin, budući da nam je dosadio život na dvije lokacije i kako ja ovdje imam dobar posao, odlučili smo da se ona preseli u RH. Ono što me brine je stavka 23, zahtjeva za izdavanje odobrenja za privremeni boravak - "23. Razlozi podnošenja zahtjeva:". Nismo u braku, u vezi smo tek 2 godine. Ona ovdje nema posao i ne traži azil, također fakultet je završila gore tako da i taj razlog otpada. Što staviti kao razlog podnošenja zahtjeva? Postoji li netko u sličnoj situaciji? Kakve su uopće šanše za dobivanje ove dozvole? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nikoleta odgovoreno: 20. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 20. ožujak 2011. Svrha boravka vaše djevojke mogla bi biti izvanbračna zajednica odnosno spajanje obitelji, međutim morali biste dokazati da ste najmanje tri godine u faktičnoj, životnoj izvanbračnoj zajednici, odnosno da 3 godine imate zajedničko prebivalište ili nešto sl.Neke zemlje imaju registar izvanbračnih zajednica pa je izvod iz tog registra dokaz. U svakom slučaju morali biste čekati još jedu godinu, budući ste tek 2 godine u izvanbračnoj zajednici.Druga mogućnost je da sklopite brak, tada bi Vaša supruga mogla podnijeti zahtjev za privremeni boravak u svrhu spajanja obitelji.Osim navedenog, možda postoji mogućnost da se Vaša djevojhka zaposli pa traži privremeni boravak u svrhu rada. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
SandyDamjano odgovoreno: 22. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 22. ožujak 2011. Evo i ja se uključujem. Ne morate biti tri godine u vezi da biste to prezentirali policiji kao dokaz da ste u zajednici. Oni vam čak i neće trežiti takve dokaze nego ćete morati otići do bilježnika i skupa pred njim potpisati izjavu da ste u izvanbračnoj zajednici. I onda je to jedan od papira koji predajete. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.