Jump to content

Izdavanje prvog privremenog boravka strancu


jimy

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

 

Imam sljedeći problem, moja cura je Danski državljanin, budući da nam je dosadio život na dvije lokacije i kako ja ovdje imam dobar posao, odlučili smo da se ona preseli u RH.

Ono što me brine je stavka 23, zahtjeva za izdavanje odobrenja za privremeni boravak - "23. Razlozi podnošenja zahtjeva:".

 

Nismo u braku, u vezi smo tek 2 godine. Ona ovdje nema posao i ne traži azil, također fakultet je završila gore tako da i taj razlog otpada.

 

 

Što staviti kao razlog podnošenja zahtjeva?

Postoji li netko u sličnoj situaciji?

Kakve su uopće šanše za dobivanje ove dozvole?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svrha boravka vaše djevojke mogla bi biti izvanbračna zajednica odnosno spajanje obitelji, međutim morali biste dokazati da ste najmanje tri godine u faktičnoj, životnoj izvanbračnoj zajednici, odnosno da 3 godine imate zajedničko prebivalište ili nešto sl.Neke zemlje imaju registar izvanbračnih zajednica pa je izvod iz tog registra dokaz. U svakom slučaju morali biste čekati još jedu godinu, budući ste tek 2 godine u izvanbračnoj zajednici.Druga mogućnost je da sklopite brak, tada bi Vaša supruga mogla podnijeti zahtjev za privremeni boravak u svrhu spajanja obitelji.Osim navedenog, možda postoji mogućnost da se Vaša djevojhka zaposli pa traži privremeni boravak u svrhu rada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo i ja se uključujem. Ne morate biti tri godine u vezi da biste to prezentirali policiji kao dokaz da ste u zajednici. Oni vam čak i neće trežiti takve dokaze nego ćete morati otići do bilježnika i skupa pred njim potpisati izjavu da ste u izvanbračnoj zajednici. I onda je to jedan od papira koji predajete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija