Jump to content

Građevinska inspekcija


hrvatin

Preporučene objave

molim hitan savjet, susjed gradi bespravno , razmak između kuća cca 2m , podiže skoro 2 kata s krovom, prijavili smo građevinskoj koja ne izlazi na teren punih 40 dana /šibenska županija/, prijavljujemo upravi za inspekcijski nadzor -nitko ne odgovara 5 dana na mail.g. orsanic je nadležan , ali na mail ne odgovara već 5 dana.

stanje je takvo da je kuća od susjeda ispred naše u ulici širokoj od1,60-2,000m širine došla u raz visine s našom , a bila je niža oko5 metara, nemamo zraka, niti svjetla!!

tko može učiniti da inpekcija iziđe na teren i pokrene situaciju , na koji način, molim hitno savjet!" :palacdolje::palacdolje::palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Državnim tijelima se treba obraćati isključivo pismenim putem, po mogućnosti izravnom predajom dopisa u urudžbeni ured, ili preporučenom poštom.

 

Ako ste prijavu izvršili usmeno, a oni ne žele obaviti posao, kao da i niste prijavili. Elektronska pošta se kod nas još ne smatra službenim dokumentom, a pitanje je da li je netko uopće i čita.

 

Ako imate pismene dokaze o prijavi, to možda neće ubrzati postupak, ali se možete s takvim dokazima obratiti višem tijelu, dakle nadležnom ministarstvu, pa ministru osobno.

 

Preporučujem da osim pozivanja građevinske inspekcije zatražite uvid u građevinsku i lokacijsku dozvolu kod nadležnog tijela, jer nisu mogle biti izdane bez vaše suglasnosti kao neposrednog susjeda i po potrebi tražite ponavljanje postupka.

 

Ako sumnjate da su na gradilištu neprijavljeni radnici ili na neke druge nezakonitosti, možete pozvati i inspekcije nadležne za to. To neće pomoći što se tiče same gradnje, ali će investitoru dati na znanje da ste spremni poduzeti sve što možete.

 

Također podignite tužbu zbog svih oblika šteta koje su vam nanesene.

 

 

Ali - iskreno - vjerojatno vam ništa od toga neće pomoći. Osobno sam u sličnom slučaju iskoristio sve pravne mogućnosti, istjerao nakon godina natezanja sve postupke do Upravnog i Ustavnog suda, rješenje o uklanjanju građevine bespravno sagrađene u susjedstvu je već odavno pravomoćno i izvršno, a Ministarstvo sad ne poduzima ništa i čeka da rješenje ode u zastaru koja je 10 godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Upravo se spremamo pokrenuti postupak uklanjanja neleaglno izgrađene stračare 10 cm od naše međe i to na negrađevinskom zemljištu i čitajući postove na ovom forumu pitam se ZAŠTO UOPĆE TRAŽITI GRAĐEVINSKU I SVE MOGUĆE DRUGE DOZVOLE ZA GRADNJU KADA LIJEPO MOŽETE IZGRADITI NELEGALNO I NITKO VAM NIŠTA NEĆE UČINITI. Zaista se kao građanin koji poštuje zakon ove države osjećam kao zadnja budala!!!

 

Ima li itko u ovoj zemlji da je po pitanju nelegalne gradnje istjerao pravdu i da je funkcionirala pravna država!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potpuno isti slučaj kao moj, s tom razlikom da meni nije 10 cm od međe nego je srušio među ušao mi u teren i došao na 10 cm od kuće. Građevinska ne izlazi već dvije godine, pisane dvije pozurnice i trazeno izvjesce da se vidi u kojoj je fazi predmet. Nigdje odgovora.

 

Obavijestene jos dvije inspekcije, dosli, ustanovili prekrsaje, ustanovili pozarnu i sanitarnu opasnost i otisli, nikad donijeli rješenje, nikad podnijeli prekrsajnu već sve proslijedili građevinskoj....i tako ukrug dok ne odletimo u zrak i ja i pol susjedstva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija