Jump to content

Pripravnički staž i državni/stručni ispit


biciklist

Preporučene objave

Kao VSS odmah nakon diplome zaposlena sam u jednoj privatnoj tvrtki, najprije na pripravnički ugovor godinu dana, a dalje "normalni" ugovor. Ukupno nemam ni dvije godine staža.

 

Kad se objavljuju natječaji u državnoj službi za vježbenike, imam li ja uopće pravo javiti se na te natječaje, ili ja s obzirom na kakav-takav staž i "odrađenu" pripravničku godinu nemogu više nikad nigdje biti pripravnik? I ako ne mogu biti pripravnik u državnoj firmi, to znači da ne mogu nikad položiti državni ispit? Odnosno da se zbog toga ni nemogu zaposliti na položaj stručnog suradnika, kad već ne mogu aplicirati na vježbeničko radno mjesto?

 

Činjenica je da je ta pripravnička godina bila samo trik poslodavca da isplaćuje manju plaću, mogućnosti za polaganje nekog konkretnog stručnog ispita nije bilo niti ga ima. A vjerujem da ne mogu doći "s ceste" i položit državni ispit.

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoje primjeri, da ljude nisu zapošljavali za pripravnika jer su imali previše godina iskustva, a opet kada su se javljali za isto radno mjesto ali sada ne tražeći pripravnika nego suradnika (s iskustvom), opet ih nisu zaposlili jer nisu imali RELEVANTNOG iskustva. Na taj način je osobi koja baš želi raditi na određenom mjestu to pravo onemogućeno.

Nekako mi se čini da to ovisi o tumačenju onog tijelu u koji s osoba javlja, što mi se čini prilično arbitrarno. Ako se nešto promijenilo u međuvremeno, zanima me u kojem konkretnom propisu ili mišljenju komisije za tumačenje kolektivnog ugovora to piše, da se osoba s iskustvom može zaposliti na mjestu pripravnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija