duki objavljeno: 5. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 5. travanj 2011. Imam veliki problem i molim za pomoć Obveznik poreza na dohodak prešao je u ovoj godini na oporezivanje poreza na dobit. Sve mi je jasno osim kako knjižiti obveze po kreditima i otplate krediti. Da li su i dalje samo kamate trošak budući je glavnica kada su plaćeni dobavljači korištena kao trošak? Ako itko može da mi pomogne, molim vas! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anamih odgovoreno: 11. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 11. travanj 2011. Tretman kamata je isti kod obrtnika i trgovačkog društva, porezno su priznat rashod i knjiže se na klasi 7 (financijski rashodi). Ako plaćate u jednom iznosu ratu kredita i kamatu, na izvodu banke razdvojite na dva dijela - kamatu knjižite na klasu 7, a dio koji se odnosi na glavnicu knjižite na klasu 9 kud ste knjižili obvezu po kreditu u početnoj bilanci. Ja knjižim direktno sa izvoda banke, ne pišem temeljnicu, izvod je temeljnica. Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
duki odgovoreno: 12. travanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 12. travanj 2011. Hvala na pomoći, pozdrav! :hvala: Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.