Jump to content

Povrat poreza


CARGA

Preporučene objave

Prošle godine bila sam zaposlena 6 mjeseci u jednoj firmi te su mi uredno isplaćene plaće.Nakon toga 3 mjeseca sam radila u jednoj maloj firmi te mi je poslodavac uredno isplatio 1 plaću i platio za mene sve što je trebao,međutim ostale 2 plaće mi je isplatio u gotovini na ruke a ne preko računa te je za ta 2 mjeseca ostao dužan doprinose.Ostala 3 mjeseca bila sam na burzi te dobivala naknadu.U poreznoj kartici navela sam kao da su mi sve plaće isplaćene i predale pk kartice te bih trebala dobiti oko 1700kn povrata poreza.Međutim pošto je firmi koja mi 2 mjeseca nije platila doprinose porezna pred mjesec dana zablokirala račun upravo iz tog razloga ne znam da li će mi biti isplaćen taj povrat ili će biti umanjen za ta 2 mjeseca?

Molim ako se netko razumije u takvu situaciju da mi odgovori.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Povrat poreza daje država, a ne vaši bivši poslodavci, oni bi ga onda plaćali dva puta. Vaš problem nije je li koji poslodavac koji vam je isplaćivao plaću sad u blokadi, već činjenica da se navodi u IP obrascu koji vam je dao i u kojem piše da ste dobili plaće i da je on uplatio doprinose, porez i prirez, vjerojatno neće slagati sa evidencijom porezne uprave, jer kažete da vam je davao plaću na ruke, a doprinose ostao dužan, pa vjerojatno i porez i prirez. U tom slučaju vam porezna ne može dati nalog za isplatu onoga što nije ni dobila, zar ne? Postoji mogućnost da će vam vratiti ono što su poslodavci uplatili, nisam sigurna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija