orgonas4 objavljeno: 21. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 21. travanj 2011. Pozdrav Trebam savjet. Jedan Gospodin mi je obečao da ce mi ostaviti kuću,on nema nikoga i kaže da bi mi ostavio kuću nakon njegove smrti. Mene zanima ako čovjek želi napišati oporuku što je sve potrebno napraviti da bi ta oporuka bila valjana? Moli vas za odgovor. Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Jethro odgovoreno: 21. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 21. travanj 2011. rukom neka napiše što točno ostavlja (specificira) uz dva svjedoka i ne treba ti bilježnik. provjeri da mu nije uzeta poslovna sposobnost. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mistral odgovoreno: 21. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 21. travanj 2011. Ovako; najjednostavije je da sam satavi oporuku, da lijepo napiše što ostavlja i kome. Datum i mjesto satavljanja također. Bitno je da napiše svojom rukom i potpiše se. Može mu je netnko natipkati i na kompjuteru, on je mora potpisati, kao i dva svjedoka. Može vam je sastaviti i npr odvjetnik ili javni bilježnik ako želite. I na kraju je odnesite na deponiranje na općinski sud ili kod JB. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.