Jump to content

hzzo Vinkovci


imlinarevic

Preporučene objave

Ja sam ih danas zvala i rečeno mi je da su razgovori obavljeni i mi ostali ćemo dobiti rješenje tj. odgovor. Mene sad samo zanima kakvu su selekciju pravili za razgovor, mislim šta su birali po imenima i prezimenima koga će pozvati na razgovor ako smo svi dipl. pravnici i još sam im poslala i ECDL diplomu za poznavanje rad na računalu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa baš su nas lijepo selektirali. Mislim, šta drugo da kažem. I ja sam isto poslala ECDL diplome, i sve ostalo što je trebalo. A kriterij po kojem su birali kandidate je vjerojatno bio dobro poznati stari hrvatski običaj, povuci vezu. Što dalje idem to više srećem takve primjere. Evo neki dan je u jednoj našoj firmi u gradu, koja je btw državna, počela raditi na ekonomskim poslovima osoba koja je završila za tetu u vrtiću. Eto, važno je očito poznavati PRAVU OSOBU U PRAVO VRIJEME NA PRAVOM MJESTU, jer sve ostalo je nebitno (diploma fakulteta, dodatna obrazovanja, volja, sposobnost i da ne nabrajam dalje).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je stara, dobro poznata priča za sve nas koji bezuspješno tražimo posao pogotovo u manjim sredinama! Ja mislim da se treba žaliti na svaki takav natječaj, jer ti negativni primjeri zapošljavanja podobnih ( bilo politički ili rodbinski ) su već dugo pravilo-a ne izuzetak! :palacdolje: koliko dugo budemo bez pogovora pristajali na takve lažne natječaje i šutjeli na sve manipulacije i namještaljke, mislim da se ništa neće promijeniti. Mislim, koga uopće pitati zašto vi niste pozvani na testiranje iako zadovoljavate sve uvjete natječaja ( a sigurno još i više od toga) ?? Ispada osobu koja je i postavila koga je htjela na to radno mjesto! :smijeh: Osim toga, ja sam čula da ravnatelji imaju kristalne kugle pa odmah vide tko im je najbolji kandidat- još malo nećemo morati ni molbe slati!! :pljesce:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bulaznite..mislim, vjerojatno ce dobiti posao osoba koja ima vezu, daleko od toga..ja sam se prijavila na taj natječaj sa tom spoznajom, ali su mene i sve moje poznanike pozvali na razgovor..razgovor je trajao nekih 15tak minuta, prvo su nas ispitivali o nama, one uobičajene stvari, a nakon toga su nas ispitivali o ustrojstvu hzzo-a, nadležnosti i slično..ali zvali su na razgovor sve ljude koji su zadovoljavali kriterije, a jedan od kriterija je da SE NEMA RADNOG ISKUSTVA, APSOLUTNO NIKAKVOG RADNOG ISKUSTVA..dakle, banalan primjer, ukoliko ste radili kao popisivaci, i takav rad se smatra radnim iskustvom..žalosno, ali istinito.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odakle tebi to danijela86 da se ne smije nikakvog iskustva imati pa ne traže nekoga za stručno osposobljavanje nego dipl. pravnika - pripravnika. I u ostalom nije se nigdje na natječaju spomenuo radni staž da/ne. Problem je u nama samima što ništa ne poduzimamo u svezi nepravde, a znamo svoja prava pa ipak smo pravnici. Znam da im se jedan natječaj već rušio i to zbog pripadanja određenoj političkoj stranci, a rušiti će im se i ovaj kad su toliko bezobrazni i lijeni da bi ispitali sve koji zadovoljavaju uvjete, uostalom mogli su onda napraviti pismeno testiranje pa da vidimo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

meni je na razgovoru naglašeno da se ne smije imati radnog iskustva, a na razgovoru je bio jedan vid testiranja, u biti, kao i sto sam napisala, ispitivali su znanje o zdravstvenom osiguranju, isto tako je veliki plus bio i DULJINA STUDIRANJA, kao i prosjek ocjena..

možete vi njih rušiti do mile volje, jer će taj posao ionako dobiti onaj za koga je to određeno..sada iščekujem odbijenicu, koja će nam doci poštom, da vidim tko je sada ovaj put

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne, ne..na razgovoru su me pitali prosjek ocijena i duljinu studiranja =) ma znam i ja da je to namješteno, i iskreno, ni ne želim taj posao, niti želim živjeti u ovoj rupčagi od vinkovaca, ali da su bezobrazni jesu..bit je taj da su zvali na razgovor samo ljude bez ikakvog radnog iskustva.eto..javim vam ja tko je dobio posao, čim primim odbijenicu =)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Molim da mi netko napiše, da li je slao samo preslik diplome ili je taj preslik ovjerio i kod J.B.? Unaprijed zahvaljujem :-)

 

Što se tiče tog "bez radnog iskustav" shvatila sam da se to odnosi na to da se nema radnog iskustva u pravnoj struci,a sad ako je neko radio u sezoni ili trgovini da si plati školarinu kakve to ima veze,jer kao pravnk nemam radnog iskustav jer sam tek stekla to zvanje, nisu mi bas jasne ove stvari :misli::misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija