Jump to content

Urbanistički plan uređenja - može li se graditi manje od propisanog?


Boze

Preporučene objave

Dobar dan,

 

U posjedu sam građevinskog zemljišta koje se nalazi u M1 zoni. U tijeku je izrada UPU. Po prijedlogu (na javnoj raspravi nisam iznio primjedbu) UPU-a moja čestica upada u kategoriju gdje je min. površina 600 m2 za gradnju višestambene individualne građevine. Mene takva građevina ne zanima, već bih gradio jednostambenu individualnu građevinu (koju je po odredbama prostornog plana moguće izgraditi na M1 području). za čije građenje je potrebno minimalno 400 m2, što imam.

 

Imam četiri pitanja.

 

Prvo, ako ova situacija ostane ovakva, da li je moguće graditi na parceli jednostambenu individualno građevinu, iako je UPU-om predviđena višeobiteljska?

 

Drugo pitanje je hoće li biti još koja javna rasprava za ovaj plan (ako je ovdje bila rasprava za Prijedlog UPU-a, da li će biti još koja rasprava?) a da je obvezna, odnosno predviđena zakonima ?

 

Treće pitanje je zapravo jedna stvar zabune. Naime, na grafičkom dijelu prijedloga UPU-a piše obiteljska odnosno višeobiteljska samostojeća građevina, a takav oblik - kategorija se ne spominje u prostornom planu (spominje se stambena i višestambena kategorija). Da li je moguće putem ove "cake" (ako je stvar gotova, odnosno nije moguće intervenirati na UPU) zaobići UPU i graditi na parceli?

 

Četvrto pitanje, da li je moguće UPU mijenjati pismenim zahtjevom prema općini, nakon što je isti gotov?

 

 

unaprijed zahvaljujem na odgovorima !

 

 

 

Boze

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani,

urbanistički plan uređenja je provedbeni plan te se u skladu s njime izdaju dozvole za gradnju. Vi bi se trebali pridržavati tog plana što se tiče namjeravane gradnje, a ukoliko vam ista ne odgovara trebate se navrijeme obratiti određenima.

Ukoliko mislite da ste zakasnili s primjedbom, odite u nadležan ured za izdavanje dozvola te ih pitajte da li ćete moći dobiti dozvolu za željenu namjenu. Ukoliko plan nije donesen obratite se Općini ili izrađivaču plana da namjenu vase parcele izmijeni ako je moguće.

Javna rasprava prilikom donošenja prostornog plana je za postavljanje upita od vaše strane, ali moguće je da se i navrijeme sami obratite Općini ili izrađivaču plana.

Doneseni plan se više ne može mijenjati, osim ako za to ne nastanu prilike, a o čemu odluku donosi Opčina.

UPU bi trebao biti izrađen u skladu s PPUO-m, ali se dozvole za gradnju, na području gdje je donesen UPU, provode u skladu s njim, a ne u skladu s PPUO-m.

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija