Jump to content

HITNO, smijem li voziti?


jizz

Preporučene objave

Dana 14.8.2011. zaustavila me policija, drager je pokazao 0,61. 1000 kuna kazne + 6 mjeseci zabrane + oduzimanje vozačke na licu mjesta (sve od strane policajca). Nakon 3 dana pokupio sam vozačku u postaji, nisam dobio nikakvu sudsku zabranu "crno na bijelo", podnio sam žalbu u međuvremenu te platio kaznu. Zanima me da li smijem voziti dok ne dobijem zabranu od strane suda, što će biti uskoro nadam se, hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Smijes voziti sve dok ne budes pravomočno osuđen...kad dobije presudu u njoj ce ti stajati od kojeg do kojeg datuma imas zabranu upravljanja "B" kategorijom.Tako ako dobijes zabranu,ne moj voziti pod zabranom...jer ako te pod zabranom uhvati policija da vozis,onda si pocinio kazneno dijelo "izigravanje sudske zabrane",kazna za to je od 5,000 do 15,000 kn ili 60 dana zatvora!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Detektiv je napisao:

Smijes voziti sve dok ne budes pravomočno osuđen...kad dobije presudu u njoj ce ti stajati od kojeg do kojeg datuma imas zabranu upravljanja "B" kategorijom.

 

Maleni ispravak.

 

Iako je netko pravomoćno osuđen i dalje može upravljati kategorijom vozila za koje mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja.

 

U presudi nikad ne pišu datumi od kada do kada se izriče zaštitna mjera zabrane upravljanja, zato što takve presude nikad nisu odmah pravomoćne i ima se pravo žalbe Visokom prekršajnom sudu.

 

Policija je ta koja vodi evidenciju vozača, obavještava okrivljenike o početku i trajanju zaštitne mjere, a zabrana započinje u 00:00 sati idućeg dana nakon što se primi obavijest o početku trajanja zaštitne mjere.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija