Jump to content

alkohol manji od 1 promila


danijel_knezic

Preporučene objave

Molim vas pomoć

 

Napuhao sam 1.02 umanjeno za 0.1 ispalo je 0.92 te mi napisalo kaznu u iznosu od 1000kn i 6.mj. bez dozvole što me je šokiralo.S obzroa da sam prije 2 godine uhvaćen sa 0.6 i dobio sam istu kaznu pa sam pisao prigovor i ostavili su mi novčanu kaznu a makli zabranu upravljanja.

Policajac mi je rekao da platim kaznu u roku 8 dana i da onda to neće ići dalje u proces oduzimanja dozvole.Zapravo u smislu da ima neka rupa u zakonu ukoliko se podmire kazne na vrijeme!

Da li ste čuli za tako nešto ima li tko iskustava?

Ili da pišem prigovor i tražim umanjenje na manje mjeseci na osnovu possla i egzinstencije? :-?:-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sličan slučaj, prijatelj ima 2 dana napuvao 0,85, odn uz 10% 0,75. zaustavili ga u 4 ujutro i držali ga do podne u ćeliji?! zanima me, dali su ga smili toliko držati, jer je sigurno do 8h alkohol pao ispod 0,5promila.. tražio je da ponovo puše u ćuzi, ali su mu uporno odbijali.. osobno mi je glup taj zakon da se za tako malo strpaje u ćuzu, premda im je naglasio da će otac doći po njega..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači jedino prigovor me može spasiti ništa od ovih gluposti o plaćanju kazne i to je to.

A šta da napišem u prigovoru ne ide mi u prilog ni to da sam već ima isti slučaj prije 2 godine!

 

ima li netko sastavljen dobar prigovor pa da mi pošalje pa uz to da dodam potrde od javnog prijevoza da nemogu ići na posao i s posla jer nema buseva te da donesem potvrdu iz firme da mi je vozačka neophodna.Da li bi to igralo? :-o:-o:-o:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

petpetica je napisao:

Za 0,75 g/kg policija uhićuju samo ako je počinitelj pokušao pobjeći i nastavio sa činjenjem prekršaja, a očito je da je to prešutio tati i prijateljima.

 

iznosite neke pretpostavke bez da znate itijednu okolnost! radi se o malom mistu gdje se svi znaju i gotovo da ne postoje tkz "neutralni policajci". dotični policajac(21g) iz ranije je prošlosti (u vrijeme školskih dana) imao 1 konflikt s zaustavljenim vozačem. sigurno ga je zbog toga priveo. nikakva dodatna opaska ne stoji u policijskom izvještaju, nego samo da je vozio pod utjecajem alkohola. znači, nisu mu omogućili da ga neko odvede doma, nego su ga odma odveli u ćeliju i držali ga 8h?! otac je dolazio po njega 3 puta, u 5h, 8h i 10h, ali su ga tek pustalu u 11,45! također, frend je tražio (po pravu) da vidi dali je baždiran dreger, no nisu mu to omogućili.

znači, dali su ga smjeli zbog te količine alkohola: a) zatvoriti, iako im je rekao na licu mista da će doći netko po njega?; te B) toliko dugo držati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 137. Prekršajnog zakona

(1) Prema osobi pod utjecajem opojnih sredstava koja je zatečena u počinjenju prekršaja, ako osobite okolnosti upućuju da će nastaviti s radnjom prekršaja, policija može naredbom radi neposrednog sprječavanja nastavka činjenja prekršaja odrediti mjeru:

1. smještanja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva ali ne u trajanju duljem od 12 sati,

2. premještanja motornog vozila na određeno mjesto do prestanka djelovanja opojnog sredstva ali ne dulje od 12 sati. O mjestu premještanja vozila, policija obavještava osobu prema kojoj je naređena ta mjera i vlasnika vozila, ako je riječ o osobi različitoj od vozača, čim je to moguće, a najkasnije do prestanka mjere. Nakon prestanka poduzete mjere vozač ili vlasnik mogu preuzeti vozilo. Ako policija smatra da to ne ugrožava ostvarivanje svrhe mjere, može vozilo i prije isteka roka na koji je mjera određena predati vlasniku ili od njega opunomoćenoj osobi. Troškove premještaja i čuvanja vozila snosi vozač.

 

Odgovori vam se sami nameću!! :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija