Jump to content

dijete podletjelo pod auto


grappa

Preporučene objave

ja bih vas lijepo molila za pomoc ili neki korisni savjet imam sina od 11 godina kojeg je prije tjedan dana udario auto nakon cega je zadobio teske tjelesne ozljede slomljena ruka ,noga potres mozga....bit svega je zapravo da su djeca nakon nastave prevezena skolskim autobusom do odredenog mjesta koje nije sluzbeno stajaliste autobusa a kamoli skolsko bez ikakve oznake ili znaka na cesti, osim toga moje dijete ujutro na odlasku u skolu nije uslo na toj stanici vec na sluzbenoj stanici sa koje krecu djeca u skolu!?Pa kako je moguce da je moje dijete ostavljeno na stanici na kojoj nije ni uslo? Nakon izlaska iz skolskog autobusa pokusalo je iza autobusa koji je vec polazio preci cestu ali na zalost nije vidjelo auto s desne strane i doslo je do nesrece. Moje pitanje je da li mogu tuziti sofera i autoprijevoznika tog autobusa kojeg ja smatram krivim s obzirom na okolnosti koje sam opisala. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

grappa je napisao:

Pa kako je moguce da je moje dijete ostavljeno na stanici na kojoj nije ni uslo?

 

Moje pitanje je da li mogu tuziti sofera i autoprijevoznika tog autobusa kojeg ja smatram krivim s obzirom na okolnosti koje sam opisala.

 

1. Greška u kućnom odgoju. Vozač autobusa nije dužan da zna koje dijete je gdje ušlo, a gdje će izaći. Dužan je držati se svoje relacije i autobusnih stajališta, a ako se toga ne drži ne snosi baš nikakvu sankciju, osim kazne po pitanju opće sigurnosti prometa ako je uopće prekršena neka odredba.

 

2. Da. Možete u prekršajnom postupku kao oštećena strana podnijeti odštetni zahtjev, a možete i privatnom tužbom ustati protiv autoprijevoznika.

 

Sa takvom privatnom tužbom će te napraviti lavovsku uslugu osiguravatelju pravog krivca, tj. onom osiguravajućem društvu kod kojeg je sklopljeno obvezno osiguranje vozila koje je udarilo vaše dijete, jer nemate pravo dva puta naplatiti jednu ozljedu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgovoru slazem se s vama da sofer nemoze znati gdje koje dijete izlazi ali zelim skrenuti pozornost na jednu vaznu cinjenicu da su djeca ostavljena na mjestu koje nije sluzbeno stajaliste za autobuse a kamoli sklosko prakticki na cesti i da je od dana nesrece promijenjeno mjesto na kojem ih sada ostavlja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djeca su molila šofera da im stane na tom mjestu da nebi morali pješačiti 100 metara.Šofer je bio susretljiv i učinio "uslugu".Ipak je najtočniji komentar petpetice, točka 1.

Nebi bilo zgorega da je vozač osobnog automobila razmišljao o tome da li iza autobusa može izletjeti dijete

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija