Jump to content

Suci ne razlikuje PDV od pretporeza


blekso

Preporučene objave

U jednom sporu koji je moja tvrtka izgubila pred Trgovačkim sudom, sudac je naložio da moja tvrtka nadoknadi između ostaloga i trošak PDV-a koji je protustranka imala po računima odvjetnika i vještaka, čime je po nama protu stranci pribavljena protupravna materijalna dobit na naš teret .

 

Budući je protustranka trgovačko društvo u sustavu PDV-a, zaračunati PDV na fakturama odvjetnika i vještaka je za nju pretporez koji je provela kroz svoje poslovne knjige i naplatila iz državnog proračuna prilikom redovnog mjesečnog obračuna PDV-a.

 

Prema tome PDV ma koliki bio, za protu stranku je neutralan i po tom osnovu protustranka nema nikakvog troška.

 

Da li je moguće da suci Trgovačkog suda ne razumiju osnove obračuna PDV-a?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Sve je moguće. Ništa nije čudno da ne razlikuju PDV od predporeza kad ne razlikuju žrtvu od krivca.Imam slučaj da je u saobračajnoj nesreči jedan dečko frontalno udario u mog supruga. Napravio totalnu štetu na autu. Suprug se još liječi izgubio je posao.Oštečen je moralno,materijalno i izgubio zdravlje.Na ročištu je sutkinja rekla da se on nema što žaliti da je živ da ima obitelj i psa i još koješta a taj dečko da je izgubio sestru ( također u tako jednoj ludoj vožnji) Što na to poduzeti. Kako oni sude i kome sude ? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neke stranke, po uputi poreznog savjetnika kod zahtjeva za naknadu troška ne traže PDV ako je druga strana u sustavu PDV-a.

 

S druge strane i PDV je novac koji se plaća. Porezno on je neutralan ali predstavlja realan trošak (plaća se i taj dio, ne odbija se niti se umanjuje rn za PDV). Uglavnom, dosuđuju se troškovi sa PDV-om, to je praksa i tako će i ostati. Vi se možete žaliti na odluku u dijelu PDV-a ali je tako. A s druge strane, i vi ako platite PDV, to ćete i odbiti, zar ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija