Jump to content

legalizacija kuće


hopez

Preporučene objave

  • 1 mjesec kasnije...

Molim nekoga ako zna odgovor.

Pitanje je na koji se način može dokazati da je objekat rađen prije 1968. Za konkretni objekat katastar i Državna geodetska uprava ima najstariju Hrvatsku osnovnu kartu od 1981.Ako je to moguće dokazati preko sudskog vještaka po matrijalu za gradnju u to vrijeme molio bi kad bi znao gdje to piše?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@ivanhorvat

Poštovani,

 

ako katastar odnosno DGU nema evidentiranu Vašu zgradu prije 15. 2. 1968. onda s njihovim uvjerenjem (u kojem piše da ju nemaju evidentiranu u katastru prije 15. 2. 1968.) ishađate na lokalnom urbanizmu uvjerenje o vremenu građenja građevine za koji morate priložiti snimku postojećg stanja građevine te dokaze o tome da je zgrada već bila izgrađena prije 15. 2. 1968.

Otiđite na link: http://www.mgipu.hr/default.aspx?id=7029 te pročitajte uputu Primjena Zakona u postupcima izdavanja rješenja o uvjetima građenja, potvrde glavnog projekta, uvjerenja o vremenu građenja građevine i uvjerenja za uporabu građevine, pogotovo stranice 2 i 3.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije svega zahvalan sam Vam valentina369 na onim uputama ministarstva ali bojim se da različiti uredi u Hrvatskoj različito tumače upute svog ministarstva.

Tamo piše da se mogu koristiti različita dokazna sredstva(svjedoci,isprave,vještaci,uviđaj i dr.)Jučer sam bio kod referenta konkretno u Zadru gdje mi je on objasnio da oni priznaju samo vještaka i to nakon uplačenih 5000,oo kn.

Na moju primjedbu da tako ne piše u naputku ministarstva iz 2007 glatko me je odpilio da se mogu žaliti. Žalosno je to da zakon ne vrijedi isti u cijeloj Hrvatskoj pa u nekim uredima priznaju i vojne topografke karte a u nekima ni sudske isprave koje jednoznačno određuju dotičnu građevinu.

Da vas podsjetim kuća mi je sagrađena 1959 temeljem građevinske dozvole na kojoj ne piše parcela.Opisno je napisano to je sjeverozapadni susjed i to mogu katastrom dokazati.Također u ostavinskoj raspravi je vidljivo na kojoj je parceli kuća. Ali oni priznaju samo najskuplja dokazna sredstva. Još jednom se puno zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@ivanhorvat

 

nažalost, moram reći da ste u pravu kada velite da pojedini uredi ne provode upute vlastitog ministarstva. Čula sam za još takvih primjera. Srećom, ima i onih drugih koji shvaćaju da su tu zbog ljudi te im pokušavaju olakšati postupak, a u zakonskim okvirima.

Bojim se da ako vam referent ne prizna nikakav drugi dokaz osim elaborata sudskog vještaka, onda vam jedino sudski vještak i preostaje. Tako je to dok ured ima svoj stav, umjesto da radi po zakonu.

Nema na čemu.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na razumjevanju ali ja neću stati na ovome jer ovo je očito da imaju dil sa vještacima.Poslije odbijenice sa njihovom uplatnicom idem drito aktualnom ministru.Pa neka vidi kako ćemo u Europu.Na mojoj dozvoli nema br.čestice,na kraju piše smrt fašizmu sloboda narodu.Pa ipak su bile sređenije stvari sa manje korupcije nego danas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

To niko nezna,ali je novi ministar rekao da će biti duplo skuplje i da će biti po zakonima eu.

 

I ja imam problem ali ovo se ne dešava ni u Bangladešu,kupio sam kuću koja je bila na Javnoj dražbi u Općinskom sudu.fino oni prodavali kuću sa placem ja kupio,platio pa platio porez,dobio jedno 5 riješenja suda,dobio vlasnički list u kojem piše kuća,plac s površinom od 500 kvadrata u ulici toj i toj broj taj i taj,dobio položajni nacrt kuća ucrtana.I na kraju tražim kopiju građevinske dozvole iste nema(šta sad)kupio od države tj.suda nešto što ne postoji,sad bi moro vaditi građevinsku ali cifra je malo velika pa mi rekli da čekam do 5 mjeseca da će se mjenjat zakon i da će cijene biti manje(nikog nije briga što me sud zavaljo jer nigdje nisu naveli da nema građevinske)kuća ima struju plačaju se komunalije(slivne vode i komunalna)sad kažu treba platit i komunalije tko tu koga ja više nisam pametan a svi me samo šetaju od vrata do vrata i kažu tko ti je kriv,pa da sam kupovao od civilne osobe sve bi prvo provjerio a ja vjerujem sudu ono oni veći valjatori od bilo koga i sad se prave blesavi.

kuća sagrađena 1985

kuća ucrtana avijonski snimak 1997

 

Jel tko znašto da ja radim i kome da se obratim da tužim sud,ili već što.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija