nancha objavljeno: 23. siječanj 2012. Dijeli objavljeno: 23. siječanj 2012. Poštovani, molim Vas za savijet. Naime, vlasnici smo OPG-a koji se bavi ovčarstvom. Imamo u posjedu poljoprivredno zemljište veličine cca 130000 m2 te bi željeli otvoriti eko selo tj. baviti se seoskim turizmom. Budući da nas naše lokalne institucije šalju jedni k drugima a nigdje ne možemo saznati ništa konkretno, možda nam Vi možete pomoći savjetom. Dakle, prema podacima koje smo izvukli iz zakona o urbanističkom uređenju našeg grada zaključili smo da: Za otvaranje seoskog domaćinstva sa ciljem pružanja turističkih usluga na poljoprivrednoj parceli (trenutno se vodi kao pašnjak) veličina parcele treba biti min 30000 m2 te je dozvoljeno izgraditi objekte do 200m2, prizemnice, sa do 10 gostinjskih ležaja. Po Vašem mišljenju: da li bi zakonski bilo moguće parcelizirati teren sa po 30000 m2, otvoriti još dodatna 2-3 OPG-a na različite članove obitelji te na svakoj parceli napraviti objekt(e) do 200m2 ukupno i 10 ležaja a da svi OPG-i u stvarnosti rade zajedno te da to u stvarnosti izgleda kao jedna cjelina a samo na papirima je odvojeno? Po Vašem mišljenju - da li se možda više isplati otvoriti d.. - radi poreza (ako je to uopće moguće?) Hvala unaprijed na odgovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makora odgovoreno: 25. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 25. siječanj 2012. Vidim ovdje više tema: 1. izgradnja na pašnjaku - ???? 2. cijena diobe / parceliranja terena - opravdava li to sve. 3. za svaku parcelu bi se morali pribavljati posebni dokumenti 4. ako je nešto OPG, onda nije d.. i obrnuto - to su dva različita oblika poduzetništva. Sretno! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.