Jump to content

Prekršaji u ovrsi


Stefke

Preporučene objave

Molim pojašnjenje, imam nekoliko prometnih prekršaja koji su radi naplate preneseni na ovrhu putem porezne uprave, ali pošto su mi primanja opterećena sa kreditima (plaćam dva kao jamac)i jedan svoj, nisu mogla biti naplaćena do sad, pa me zanima što učiniti da se prekršaji koji su otišli u zastaru, a sud po zakonu nije više obavezan voditi računa o zastari, povuku sa ovrhe kod porezne uprave a za koje znam da su mi kao porezno terećenje pošto sam dobio izvod o poreznom dugu i ovrhama, napominjem da ima prekršaja po starom i po novom zakonu, zahvaljujem se za svaku uputu. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Zastara samog prekršajnog progona po PZ-u ( ZOP-u ) radi počinjenog je dvije a apsolutna mislim četiri godine pa ako je prošlo toliko prekršajne sankcije ne mogu biti više provedene.Koliko shvaćam,pošto prekršajne kazne nisi platio, one su po službenoj dužnosti proslijeđene u Poreznu da ona provede naplatu a ona je pokrenula ovrhe. Trebao si po prijemu rješenja o ovrsi od porezne uložiti prigovor apsolutne zastare prekršaja i tada mi mislim ovrhe bile odbačene, a to vjerojatno nisi učinio pa su ovrhe postale pravomoćne i sad su stvari malo zapetljane..? Inače apsolutna zastara poreznog dugovanja je po OPZ-u 6 godina ( za što u ovom slučaju nisam siguran da se odnosi i na prekršajne kazne koje utjeruje porezna ) a apsolutna zastara po ZOO-u mislim 5 ili 10 godinazavisno o vrsti tražbine. evo sad imaš neke informacije pa prouči malo još sam Prekršajni zakon, Opći porezni zakon i Zakon o obveznim odnosima a pročišćene teksove tih zakona naći češ na str. Zakon.hr

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija