Jump to content

ponovna trudnoca na porodiljnom...


ivdu

Preporučene objave

Postovanje!

Ovako,radi se o mojoj supruzi koja je zaposlena za stalno(neodredjeni radni odnos) u privatnom obrtu...Za prvu trudnocu nismo imali problema sa poslodavcom,otvorene su rane komplikacije u trudnoci i sva primanja do sada redovita,plata je bila cca 4000kn.(ovisno o satnici) tako je primala cijele kompikacije i prvih 6mj. porodiljnog,zadnja 2.mj.je primila 2660kn.kao sto je trebala do kraja porodiljnog,medjutim desila se ponovna trudnoca :D ...

 

Htjeli smo posteno odigrati sve jer su bili i poslodavci posteni za prvu trudnocu pa je supruga isla obavjestiti o trudnoci i zamoliti da je vrate na posao cca.2mj.da bi imala ista primanja kao uprvoj trudnoci...Medjutim rekli su da "nemogu" je tako samo vracati pa ponovno otvarati komplikacije jer je firma u "teskoj" situaciji te da njima su to samo bespotrebni troskovi...

Sada dali postoji mogucnost da i mi zaigramo "posteno" he he...Pa da se zena vrati na posao,uzme zaostali godisnji,te ako je moguce i novi godisnji te malo bolovanja da "odradi" ta 2/3mj. na taj nacin da bi vratili primanja u trodnoci koja je imala i prvi put???

Dali bi to tek bilo na trosak poslodavcu i moze li nas tu sto "zeznuti"????

Hvala unaprjed na odgovoru...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se vrati supruga na posao poslodavac znači ima troškove po osnovi davanja državi za ta tri mjeseca te isplate plaće a nisam baš sigurna da li bi to povečalo naknadu jel ne znam da li i za taj slučaj treba biti prosjek šest mjeseci ili neznam.Mislim da bi sa tim dosta riskirali jer ako je fakat teška situacija a vjerujem da je mogu joj dati otkaz ili jednostavno odjavit obrt.Mislim da je u ovoj državi sve rizik moj savjet da ostane na porodiljnom jer i sami kažete da je poslodavac bio fer do sada ja vjerujem da bi bio i dalje da su neka bolja vremena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija