inazg objavljeno: 26. ožujak 2012. Dijeli objavljeno: 26. ožujak 2012. Dobar dan, molim nekoga da mi pomogne oko slijedećeg; ja živim u kući sa mamom, bratom i kćeri jer sam se nedavno razvela. Nakon očeve smrti, prije 24 godine kuća je podijeljena na način da je mama dobila 1/2, a sestra i ja svaka 1/4, dok se brat svoje četvrtine odrekao u korist mame. Mama mi je predložila da sklopimo ugovor o doživotnom uzdržavanju temeljem kojeg bih ja nakon njezine smrti imala pravo i na njezinu 1/2 kuće, a sestri bi ostala njezina 1/4. Brat je suglasan sa idejom, ali mene zanima može li on ili sestra nakon mamine smrti osporavati taj ugovor i tražiti nužni dio? Unaprijed hvala na bilo kakvom odgovoru....... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Pinhas odgovoreno: 26. ožujak 2012. Dijeli odgovoreno: 26. ožujak 2012. ne može, ugovor o doživotnom je naplatan pravni posao i ne može se poništavati zbog povrede nužnog dijela. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
inazg odgovoreno: 27. ožujak 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 27. ožujak 2012. ...zahvaljujem Vam na odgovoru,a još me samo zanima u koliko primjeraka treba sačiniti ugovor za javnog bilježnika, koja je cijena ovjere (otprilike) i treba li ga nakon ovjere nekome dostaviti (katastar, gruntovna) ili ga je dovoljno potpisanog i ovjerenog čuvati kod kuće........l.p. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 8. svibanj 2013. Dijeli odgovoreno: 8. svibanj 2013. Radi osiguranja,isti ugovor predbiljeziti u zemljisnim knjigama,kako bi se sprijecilo otudjenje nekretnine od strane primatelja uzdrzavanja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.