Jump to content

Kamen u vjetrobranu


azrielzg

Preporučene objave

Poštovani,

 

prije dva dana vozio sam Zagrebačkom avenijom u smjeru zapada. Otprilike u ravnini kod Tifona prilikom preticanja kipera koji je bio natovaren šljunkom jedan kamen je otpao s njega i završio u mom vjetrobranu.

Nakon početnog šoka uspio sam zvučnim i svjetlosnim signalima nakon 500-tinjak metara zaustaviti kiper, i kada sam vozaču objasnio što se dogodilo rekao je da to nije od njega, sjeo u kamion i odvezao se! Na brzinu smo zapisali podatke s kamiona, reg. oznaku i pozvali policiju (sa mnom su bila i dvojica kolega iz firme jer zajedno putujemo na posao, koji su posvjedočili istome).

Policajac je uzeo izjavu i rekao da ću biti kontaktiran od strane njegovih kolega.

 

Što mogu dalje očekivati, i kome da se javim za naknadu štete jer ista iznosi cca 7000 kn? Koje sankcije može snositi vozač kipera?

 

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate razbijenu šajbu, vjerovatno nemate taj kamen, imate svjedoke kojima sud može i ne mora povjerovati, napustili ste mjesto događaja i vi i drugi sudionik u prometu.

 

Možda vam je šajba stvarno razbijena sa tereta sa tog vozila, a možda je i odranije pa koristite priliku sa tim kamionom.

 

Razvoj događaja ovisi o puno toga, o mjestu puknuća stakla, o vrsti i namjeni kamiona, o teretu kojeg je vozio, o izjavi tog drugog vozača i dokumentaciji koju će možda posjedovati, pa sve o dokazivanju stvarnog mjesta puknuća stakla i okolnostima koje su se u tom trenutku tamo zbivale.

 

Da sam ja vozač tog kamiona lako bi se obranio od odgovornosti da imate 10 svjedoka i video nadzor, domišljatom šoferu nećete moći ništa.

 

Prsnuće stakla je stara poznata boljka u našem životu, zbog toga osiguravatelji imaju liniju kasko osiguranja samo za taj štetan događaj.

 

Proučite čl. 154. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To ne znam. Znam samo da će štetu pokriti onaj koji ju je i napravio, a to je jedino važno.

Vozač kamiona je prema izjavi ''žurio i nije mogao čekati policiju'', i zato je otišao prije dolaska ophodnje.

Inače procjena štete je 6800 i nešto sitno kuna, Ford S-max, pa ako se nekome dogodi nešto slično neka obavezno prijavi štetu policiji i traži nadoknadu štete od druge strane!

Hvala i lp,

 

M.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija