Jump to content

Započeta radnja premještanja vozila


dida1337

Preporučene objave

Premještanje vozila kao i pokušaj te radnje nije kazna niti je dio prekršajnog postupka.

 

Prvo treba dobro rasčlaniti što ste napravili, točnu poziciju gdje se parkiralo vozilo, što ste dobili na staklu i naročito od koga ste to dobili (policija ili prometno redarstvo), dalje treba provjeriti "pravila igre" te pravne osobe koja vrši premještanje vozila što oni smatraju upotrebom dizalice ili dolaskom na to mjesto, odnosno "pokušajem" premještanja vozila jer zasigurno sam dolazak ne znači nužno i upotrebljenu dizalicu.

 

Vidim da pišete iz Rijeke a tamo funkcionira izdavanje naloga za premještanje putem video linka, tako da se sve treba detaljno provjeriti, a ne vjerujem da možete sve te informacije dati ovako preko interneta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

parkirali smo na mjestu za invalide znam da ne treba ali eto desilo se.Na staklu nam je ostavljene 2 uplatnice obe od strane prometnog redara jedna od 700 kn a druga za pokusaj premjestanja od 250 kn.to nam je prva kazna u hr za parking i odmah najveca ali ko nam je kriv,ova za parking mi je jasna ali ova za pokusaj nema smisla.i jos me zanima za koliko vremena stignu te kazne jer je to bilo prosle god u 11 mj a samo je stigla ova od 250 kn

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Pozdrav,

 

Imam jedno pitanje na koje bih stvarno volio odgovor. Naime, zbog posla dolazim kasno kući i ponekad ne mogu naći parkirno mjesto pa se parkiram na mjesto za invalide. U Mojoj i susjednoj zgradi s kojom dijelimo taj parking ima jedan auto sa oznakom invalida i taj susjed parkira u garaži, tako da nisam oduzeo mjesto niti jednom invalidu. Ujutro tata prije posla premjesti auto, ako je slučajno na mjestu za invalide. No, jutros nije i netko je pozvao pauka, čim se pauk zaustavio kraj mog auta (7:50h ujutr), susjed je došao po mene i premjestio sam auto.

 

Djelanici KARCOM-a(koncesionar koji taj posao obavlja u Karlovcu) nisu niti izašli iz vozila, te su ga iz pauka slikali, odmah sam premjestio auto i pitao djelatnike pauka, što da napravim. Rekli su mi da se javim u ured na deponiju. Tamo sam dobio kaznu od 700,00 (nisam je morao platiti jer mi je krvi prekršaj, dobio sam samo upozorenje) i gospodin, inače vlasnik gore navedog poduzeća mi je rekao da moram platiti 200 kn troškove pokušaja premještanja auta...

 

Zanima me da li moram platiti te troškove s obzirom da nisu ni pokušali, nisu izašli iz kamiona. Imam osjećaj da plaćam nepropisno parkiranje KARCOM-u. Nadam se da ste me shvatili, izrazito su bezobrazni i to je najveći razlog zbog kojeg ne želim to platiti.

 

Hvala na razuijevanju,

Marin

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Marine, njihovo potraživanje je osnovano, jer vi ste parkirali na mjestu kojem ne smijete (to i sami ne sporite), netko je to prijavio, dečki su došli osnovano i troškove treba platiti.

 

Za ubuduće, pokušajte izbjegavati parkirno mjesto označeno za invalide, čak i ako nema nikoga tko bi se parkirao na isto. Spominjete garažu, pa je svakako bolja opcija parkirati u njoj, gdje zasigurno imate i svoje parkirno mjesto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

No, jutros nije i netko je pozvao pauka, čim se pauk zaustavio kraj mog auta (7:50h ujutr), susjed je došao po mene i premjestio sam auto.

.

 

Zanima me da li moram platiti te troškove s obzirom da nisu ni pokušali, nisu izašli iz kamiona. Imam osjećaj da plaćam nepropisno parkiranje KARCOM-u. Nadam se da ste me shvatili, izrazito su bezobrazni i to je najveći razlog zbog kojeg ne želim to platiti.

"Premještanje vozila se smatra započetim ako je izdan nalog za premještanje i ako je specijalno vozilo »pauk« kojim se obavlja premještanje došlo na mjesto gdje je vozilo koje se premješta nepropisno zaustavljeno ili parkirano, pa sve dok specijalno vozilo »pauk« ne napusti mjesto s kojeg se vozilo premješta."

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2008_11_134_3789.html

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

imam pitanje...nedavno sa parkirala na mjestu za invalide..udaljila se od vozila na 2 min..vratila se i vozilo pauka je vec bilo tamo...odmah sam premjestila svoje vozilo..a 1 djelatnik Zagrebparkinga nista nije rekao o započetim radnjama vec se samo udaljio...nakon tjedan dana dobila Zapisnik o započetom premještanju vozila bez ikakvog objašnjenja, slika... Sad menije sve jasno zbog čega sam ja to dobila..moje pitanje je slijedeće: 1. može li djelatnik Zagrebparkinga poslati Zapisnik bez ikakvih dokaza i tražiti da platim Započeto premještanje vozila 2. sto ako se utvrdi da Zagrebparking uopće nema slike mog vozila, dali sam dužna platiti to započeto premještanje 3. uopće nije bio prisutan Prometni redar ili policajac koji bi utvrdio Prometni prekršaj...i 4. zasto mi nisu izdali naredbu o započetom premjestanju vozila na licu mjesta..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Može. Ako dođe do suda, priložit će i slike, a ako sumnjaš da ih uopće nema, možeš otići do njih i provjeriti.

 

2. Ako nema fotografije, onda nema niti naloga, pa nema niti osnove za naplatu. Međutim, čim je izdan zapisnik, onda je nalog već postojao, pa postoji i fotografija.

 

3. Ne treba niti biti na mjestu prekršaja. Vozilo je fotografirano i poslana im je fotografija, a oni su izdali nalog za premještanje.

 

4. Oni ju ne pišu, nego se piše u sjedištu, tako da ju nemaju u fizičkom obliku i ne mogu ti ju odmah dati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija