Jump to content

Ovrha za dugovanje preminulog čovjeka


AstridMayestoso

Preporučene objave

Poštovani!

U vrlo sam delikatnoj situaciji. Naime, preminuo mi je otac, nakon čije smrti su ostala dugovanja (2 kredita, Amex i Diners dugovanja). U trenutku smrti otac nije imao u vlasništvu nikakve nekretnine. Na ostavinskoj raspravi (majka i ja), ja sam se odrekla svih prava u korist majke. Majke je umirovljenica sa vlastitim kreditom koji jedva plaća, te je bila sudužnik ocu u jednom kreditu koji sada nije isplaćivan te joj je banka "sjela" na mirovinu.Ima zaštićen račun. Ja sam zaposlena, no također sa kreditima na vratu. Kada se sve spoji, ne znam odakle sve platiti. Prije neki dan došla mi je obavjest o ovrsi iz Diners-a zbog očevog dugovanja od cca 56 000 kn. Kuća u kojoj živimo je pod hipotekom ZABE u vlasništvu mene i majke 50:50 .Može li se ta ovrha u tom slučaju provesti? Mogu li meni "sjesti" na plaću iako sam se odrekla svega u korist majke? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ovakvim slučajevima gdje umrla osoba ima dug, a nema nikakvu imovinu, ili je pak vrijednost te imovine manja od iznosa duga morate se ODREĆI te osobe. Dakle i ti i majka, trebale ste reći da ne želite ništa od oca.

 

Od prijateljice mama je 3 mjeseca prije smrti kupila auto na kredit. Taj auto bio je sve što je imala i na ostavinskoj raspravi ona se odrekla majke (auta i kredita) i tako se spasila od duga. Nije mi jasno zašto i vi tako niste učinile?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija