Jump to content

Rijeka Riva-5cm auta je smetalo vlaku


viatempora

Preporučene objave

Pozrav. Danas u Rijeci, na Rivi.Parkiraliste sa rampom. Prvo slobodno mjesto parkiram kombija,koji je dug 6m. Da ne bih virio, sa kukom, na glavnu cestu, ostavio sam prednji kraj kombija tocno 5 cm preko crte unutar parkiralista. U gradu sam bio 90 minuta. Kada sam se vratio na parkiraliste, vlak je stajao ispred mog auta i navodno nije mogao da prodje jer sam smetao. Dobi sam dvije kazne, jednu za pokusaj sklanjanja auta od pauka od 250 kuna i jednu od parkiralista grada rijeka od 300 kuna.

Pitanje je, da li sam ja stvarno odgovoran za pogresno parkiranje ili odgovornost lezi na nositelju koncesije, koji bi, kao i u svim drugim parkiralistima, trebao da ima covjeka na terenu koji bi treba da uputi vozace da su nepropisno nagazili prednju crtu parkirnog mjesta?

Da li imam izgleda da napisem zalbu na kaznu? (slikao sam situaciju tako da imam dokaz da se radi stvarnoo samo 5 cm)

Naravno sam na kraju morao jos i parkin da platim.

Puno hvala na brzom odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja nisam niti čuo, niti vidio da bilo tko ima bilo koga da upozorava vozače da su nagazili na crtu od parkirnog mjesta. To mi izgleda da ti gledaš na to kao na tenis, kada onaj čova sjedi u povišenoj stolici gleda je li lopta lupila baš na crtu ili izvan crte ili kako...

 

Mislim da ne bi trebao ići na to, već - ako na išta - onda na to da je samo parkirno mjesto možda iscrtano nepropisno, tj. da ga tu uopće nije smjelo niti biti, jer je preblizu pruge (ili je trebalo staviti ogradu između parkinga i pruge) Pretpostavljam da i za crtanje parkirnih mjesta postoje pravila i da se ne može niti parkirališta baš "tiskati". Jer što je slijedeće - pet centimetara od piste riječkog aerodroma?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije stvar u tome da neko gleda na crte, nego ako si zakupio pravo na naplatu parkinga onda moras da se pobrnes za to da auti na tvom parkingu stoje ispravno. Svaki dan se na tom parkingu ponavlja ista stvar. Redari za parking sjede u kucici i gledaju televiziju, a kad dodje vlak, vad blok i ispisuju kazne i jos zovu pauka iako znaju da pauk ne moze da podigne kombi od 6m i 2.5m visine...cisto reda radi, da moze da se kasira jos 250 kuna vise... na kazni pise da je parkiranu u ulici Riva kod kucnog broja 16... sto uopste nije tocno, jer je kombi bio parkiran u ogradjenom parkiralistu ja sad ne znam da li je pametno da se bodem sa rogatim... ili da jednostavno platim i da im pustim, kao svi poslusni gradjani, da te prevare idu dalje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

-parkiralište na Rivi u Rijeci služi za parkiranje isključivo osobnih vozila, a ne kombi vozila. efektivno je krivnja i na onome tko vas je propustio na parking (dignuo rampu)

-standardna dimenzija označenog parkirališnog mjesta je 2,50/5,00 m. vaše vozilo je za čak 1m duže

-vašim nepropisnim parkiranjem stvorili ste vjerojatno i veću gužvu u prometu u centru grada, jer poznavajući situaciju u tom kvartu, znam da su kompozicije sa vagonima dosta dugačke i da u takvim slučajevima vlak zna stajati na mjestu dosta dugo i onemogućuje prolazak drugim vozilima po okolnim ulicama, onemogućuje prolazak pješacima, a o putnicima koji čekaju autobus na obližnjoj autobusnoj stanici gradskog prijevoza i oni koji ne mogu izaći iz autobusa niti ući u njega (jer ih sprečavaju vagoni) da se i ne govori

uređeno: od lu22
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prekršaj nepropisnog parkiranja vozači mogu počiniti i na parkiralištima pod naplatom, treba poštivati prometne znakove na kojim mjestima se može točno parkirati, a oznake na kolniku to jesu.

 

Treba samo razlikovati odredbe iz ZSPC-a i odredbe lokalne samouprave o parkiranju na javnim površinama na kojima parkiranje nije dozvoljeno, jer o tome ovisi tko je ovlašten za provođenje tih odredaba.

 

Bez obzira što postoje djelatnici koncesionara i/ili djelatnici prometnog redarstva na tom mjestu, niti prvi niti drugi nisu dužni dežurati da netko ne bi počinio nešto protupravno, dapače prvi nisu niti ovlašteni za reguliranje prometa, a ni prvi ni drugi nemaju ovlast upozoravati počinitelje.

 

Ako se nakon ovoga i dalje ne smatrate krivim naravno da trebate pisati prigovor, a sud će odlučiti o krivnji.

 

Da se to meni dogodilo ja bi platio i zapamtio za drugi put.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija