Jump to content

dobrovoljno preuzimanje duga


lucijaa

Preporučene objave

Poštovani molim nekoga da mi odgovori na slijedeće pitanje.

 

Kći mi je imala obrt i zapala u novčane probleme. Ostali su nemali dugovi za doprinose i jedna novčana kazna. Trenutno je nezaposlena i nema mogućnost otplate duga. Mogu li ja službeno preuzeti njezin dug i skinuti ovrhu s njezinog imena i na koji način to uraditi ako je moguće.

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svatko može platiti tuđi dug, naravno ako se dužnik s tim složi. Jednostavno platite doprinose i kazne. Vjerujem da poreznu, hzmo i hzzo neće naročito zanimati sa čijeg je računa dug podmiren, sve dok je podmiren. Pazite samo kod plaćanja da točno unesete sve podatke o uplati, da bude nedvojbeno što ste platili i za koji obrt.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije svega zahvaljujem na odgovoru, jasno mi je da mogu platiti na njezino ime dug i da poreznoj nije toliko važno tko je to uplatio. Ali je meni problem nešto drugo. Ovrhe su na njezino ime, ona osniva obitelj i ne bi željela da u brak ulazi s ovrhama, a sama nisam u mogćnosti da to sve odjednom podmirim. Mene više zanima mogu li službeno ovrhe prenjeti na svoje ime da mene dalje terete za taj dug i namiruju svaki mjesec određeni iznos.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija