Jump to content

Vožnja bez kacige i dokumenata


antispin

Preporučene objave

Izlazio sam iz dvorišta svoje kuće i naletio je policajac na motoru. Nisam imao kacigu ni vozačku i prometnu kod sebe. Jako mu se žurilo i upisao je moje ime i prezime u neku svoju bilježnicu. Nije upisao registraciju motora ni vlasnika ( vlasnik nisam ja ) niti me je tražio osobnu iskaznicu da utvrdi moj identitet. Interesira me da li taj policajac može pokrenuti prekršajni nalog protiv mene jer nije ispisao nikakav zapisnik zbog učinjenog prekršaja koji bih ja trebao potpisati, niti je utvrdio moj identitet. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ne zna tvoj identitet, registraciju motora onda nema elemenata za prekršajni nalog. eđutim, mogao je on i vidjeti registraciju, a i prema imenu i prezimenu, a zna i adresu od kuda si izlazio, utvrditi gore navedeno i podnijeti prijavu. Inače, za spomenute prekršaje policajac ne izdaje nikakve zapisnike na mjestu utvrđivanja prekršaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom da policajac ne utvrđuje identitet, na taj način bi moglo 5 mojih sumještana koji voze skutere,kad ih policajac zaustavi reči moje ime i prezime i moju adresu i policajac bi to zapisao i ja bih odgovarao za nešto što nisam učinio. Šta učiniti tada, odnosno kad dođe doma kazna?

Policajac je mogao provjeriti vaše podatke naknadno u policijskom informacijskom sustavu, uvidom u fotografije koje ste predali za izradu osobne iskaznice i/ili putovnice.

 

Kada kazna dođe doma možete je platiti ili pisati prigovor na nju.

 

U slučaju apsolutnog poricanja krivice sud će pozvati i tog policijskog službenika koji može tražiti isplatu putnih troškova tko zna odkud, sud će mu ih isplatiti a oni će se uračunati u troškove postupka okrivljeniku ukoliko ga proglase krivim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija