Jump to content

Poslovno uvjetovani otkaz radi gospodarske situacije


crosslex

Preporučene objave

Evo teme pa ako neko ima kakav savjet neka se javi

 

dakle dobio sam poslovno uvjetovani otkaz na kojeg se nisam mogao žaliti,u 4mjesecu odradio otkazni rok do 6 mjeseca i u savjetovanju sa odvjetnikom odlučio da nema nikakve pravne osnove da ga tužim i dobijem sud. da bi sad saznao da su zaposlena još dva čovjeka u firmi doduše ne na moje radno mjesto već druga mjesta pa me zanima kako se firma može vadit na gospodarsku situaciju kako bi ušparala na mojoj plaći oko 9 tisuća kuna brutto mjesećno i kako to može spasit firmu sa 60 zaposlenih a sad zaposlit nove djelatnike. ima li ikakve nade da se tužiKULTURNIJE MOLIM bez obzira dal ću se vratit tamo.

koncern je njemački privatni sa poslovnicom u zg za hrvatsku.

unaprijed hvala na odgovorima....

uređeno: od burn
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,kad ste napisali"otkaz na koji se nisam mogao zaliti"jeste li mislili da rjesenje o otkazu nije sadrzavalo pouku o pravnom lijeku ili nesto drugo??.Nadalje,odredbom članka 106. Zakona o radu propisano da je poslovno uvjetovani otkaz dopušten samo ako poslodavac ne može zaposliti radnika na nekim drugim poslovima. Također, poslovno uvjetovani otkaz je dopušten samo ako poslodavac ne može obrazovati ili osposobiti radnika na nekim drugim poslovima, osim ako postoje okolnosti zbog kojih nije opravdano očekivati od poslodavca da obrazuje ili osposobi zaposlenika za rad na nekim drugim poslovima...Shodno navedenom, smatram ako vam poslodavac nije pokušao naći drugi posao, niti vas pokuša osposobiti za drugi posao, da je takav otkaz nezakonit. Budući da ima oko 60 radnika kod vašeg poslodavca,kako ste naveli.Napominjem da je poslodavac obavezan postupati na navedeni način ako zapošljava više od dvadeset radnika...Misljenja sam da je najbolje da ste pokusali razgovarati s poslodavcem i upozoriti ga na njegove zakonske obveze te obratiti se sindikatu,kao i uputiti prigovor poslodavcu, i po potrebi pokrenuti parnicu pred nadleznim sudom...Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dobro ste to sročili,naime dobio sam poslovno uvjetovani otkaz kao radi gospodarske situacije,te kako me nije mogao (čitaj htio) preraspodjeliti na neki drugi posao. prvo je htio mi dati izvanredan otkaz međutim kako sam se dobro pripremio te na sastanku objasnio da mi ne može dati izvanredan otkaz bez razloga i kako imam svjedoke koje kad odem na sud mogu posvjedočiti poslao me na godišnji tjedan dana kako bi se vjerojatno posavjetovao sa odvjetnikom....nakon toga mi je dato na ruke odluka o posl.uvje.otkazu ragi gosp.razl. na šta sam je napisao zahtjev za zaštitu prava na koji mi nikad nije odgovoreno....kako mi je odvjetnik rekao da nema vajde od tužbe stao sam.

firma nema sindikat

od 60 zaposlenih 44 ih je u vanjskoj službi ( trgovački putnici)

dok je 16 u unutarnjoj službi( 6 skladište + ostali refernti,računovodstvo,product menagment,tajnica , marketing)

ja sam počeo u skladištu pa došao do refernta( potpisao anex)

te nastavio dalje u marketingu i product menagmentu obavljajući poslove kud i kamo zahtjevnije i odgovornije od onoga za šta sam po ugovoru bio plaćen,a kad sam tražio novi ugovor odnosno anex za moje radno mjesto sve je krenulo nizbrdo radi toga.

direktor je novi u firmi i pokušava zaposlit svojih par ljudi ali naravno mora se riješit starih pa je tako i krenulo.

takve stvari čovjeka dovedu do ludila kad nakon 6 godina rada ti neko ko je tamo pol godine kaže da nevaljaš a ne može te pogledat u oći.došlo mi daNEĆEMO VRIJEĐATI, KULTURNIJE MOLIM gulit lepoglavu nekoliko godina nije vrijedno.

Pozz

uređeno: od burn
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija