Jump to content

Netko me "izbrisao" sa adrese


zpostic

Preporučene objave

Živim u malom mjestu gdje svatko zna svakoga. Dvadeset godina boravim u stanu sa ženom u vanbračnoj zajednici koji je 50 metara udaljen od stana u kojem mi je do smrti živio otac.

Ovih dana mi je istekla osobna iskaznica te su mi na MUP u rekli da imaju zabilježbu da ne živim na adresi koja mi piše na staroj osobnoj.

Nisam se odjavljivao iz razloga što sam skoro svaki dan boravio kod oca, po zimi naročito jer sam mu nosio drva i sl. U prvih 10 godina znači 2002 kada sam radio osobnu to nije bio problem, a u drugih 10 godina ispada da je netko prijavio da ne živim na toj adresi.

Naime sve bitne dokumente, preporučene pošiljke, pozive sam uredno dobijao i na njima piše adresa sa osobne iskaznice, dok sam za neke pošiljke radi brže komunikacije davao i drugu adresu.

Činjenica je da 20 godina živim praktički na dvije adrese, ali to je moj problem, no koga briga gdje provodim noći ako sam preko dana obavljao sve što je bilo potrebno za mog pok. oca.

Zanima me tko je mogao napraviti takvu zabilježbu kada sve dokumente uredno primam sa navedenom adresom iz osobne iskaznice?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da me je policija izbrisala ali na temelju čega? Pismene prijave? Rekla - kazala? Kako mogu utvrditi tko me prijavio? Ponavljam - nije postojala niti jedna dostava pošiljke a da je nisam primio, niti me policija tražila. Zašto bi me otac prijavio (pismeno) kada sam gotovo svakodnevno bio kod njega. U neobaveznom razgovoru sa nekim, što je moguće, mogao je reći da ne spavam kod njega i zašto bi me onda taj netko prijavio?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije sasvim jasno slijedeće - da li ste kod oca imali prijavljeno prebivalište, a sa vanbračnom suprugom prijavljeno boravište (mada bi bilo čudno jer se radi o istom mjestu)?

 

Jer, ako ste samo imali prebivalište kod oca, a ne živite tamo (bez obzira što dolazite svaki dan, mnogo ljudi je na jednom mjestu većinu dana ali nemaju tu prijavljeno prebivalište) mogli biste dobiti i prekršajnu prijavu jer niste prijavili promjenu prebivališta (Zakon o prebivalištu i boravištu građana).

 

Mi ne znamo tko Vas je prijavio, jer to nije ni bitno. Ne možete živjeti na dvje adrese ali možete imati prijavljeno prebivalište i boravište.

 

S druge strane, da se nešto zakomplicira sa vanbračnom suprugom i morate dokazati da živite s njom - kako bite dokazali? Vjerovatno bi dokazivali da prebivate s njom, mada te prijavljeni kod oca. Znači, nije bitno da ste svaki dan kod oca, jer ne živite tamo. Bili ste dužni prijaviti promjenu prebivališta, a moguće su i sankcije. Tko je prijavio nije bitno, a ako je anonimna prijava ne možete ni saznati. O razlozima zašto bi Vas netko prijavio ne možemo nagađati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija