Jump to content

Pomoć - blokada računa u d.o.o.


anonimno

Preporučene objave

Zavisi koji je sud u pitanju. Ne mogu reći da će se to brzo riješiti, jer ne znam o koje se sudu radi. S druge strane, bez obzira na stvarno stanje, morate biti malo i mudri. Ako ste ostali dužni u obrtu, a on vam "stavio" blokadu ž.r. u d.O.o., razmislite malo o tome da li je bolje da vam blokira d.O.o. kod kojeg članovi društva ne odgovaraju za obveze, ili vam je povoljnije da odgovarate kao obrtnik, dakle cijelom svojom osobnom imovinom. Zavisi naravno koliko je i dug... :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne postoji nikakav pravni temelj niti osnova za blokadu žiro-računa d.O.o. temeljem zadužnice nekog obrta, pa makar i vašeg bivšeg. Ne postoji zakon koji to formulira niti dozvoljava, jer bi po toj logici svi obrtnici mogli napraviti dugove i lijepo vaš doo opteretiti zadužnicama.

 

Trebate odmah opomenom pred tužbu banci poslati dopis u kojem ih upozoravate na njihovu grešku te da ćete, ukoliko odmah ne isprave učinjenu grešku, tražiti od njih naknadu štete zajedno sa svime što iz toga proizlazi.

 

Poseban je problem čiji je žig na zadužnici, ali po svemu sudeći stavili ste žig od obrta. Ako niste sigurni, radije prvo provjerite u banci.

 

Ono što jest najvažnije da se sa vjerovnikom mirno dogovorite oko rješenja. Kao obrtniku (makar i bivšem) Vam mogu zbog dugova "sjesti" na cijelu imovinu kao i poslovne udjele u doo. Možda sa njime nađete zajednički nazivnik i to bi bilo najpametnije rješenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija