superjasko objavljeno: 5. prosinac 2012. Dijeli objavljeno: 5. prosinac 2012. Forumaši, imam slučaj u kojem meni bliska osoba ima dijagnosticiran Hodgkinov limfom. Trenutno je odrađena trećina kemoterapija, pretpostavlja se da će liječenje trajati do 4-5 mjeseca slj. god. Prilikom dijagnosticiranja bolesti, bila je u sezonskom radnom odnosu (šanker) preko radne knjižice. Zanima me koja su joj prava? Budući da je radno mjesto sada zatvoreno jer radi samo sezonski... Da li bolovanje nastaje teći bez obzira na zatvaranje radnog mjesta ili predstoje druge akcije? Da li postoji mogućnost ostvarivanja druge naknade i koji je postupak? Osoba ima zamrznut studentski upis u prvu godinu fakulteta budući da je nakon ljeta trebala krenuti na fakultet. Unaprijed hvala na vašim odgovorima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 6. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 6. prosinac 2012. Bolovanje, odnosno pravo na naknadu plaće za vrijeme bolovanja može se koristiti najduže do 30 dana od dana prestanka radnog odnosa. Nezaposlene osobe nemaju pravo na nadoknadu plaće za vrijeme bolovanja. superjasko 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
superjasko odgovoreno: 6. prosinac 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 6. prosinac 2012. hvala rubens na odgovoru, posebno tako ranom, 6.25 ujutro? to sam i pretpostavljao, hvala na uputi o roku od 30 dana zanima me, nakon prekida takvog postupka, odnosno isteka tog roka od 30 dana i prekida bolovanja, koji su daljnji mogući koraci? Koja prava ima ta osoba, s obzirom i na situaciju da ima i zamrznuti status studenta.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 7. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2012. Što se tiče obveznog zdravstvenog osiguranja, dalje koristi pravo na korištenje zdravstvene zaštite bez naknade plaće i bilo kakve druge naknade. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
superjasko odgovoreno: 7. prosinac 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2012. zahvaljujem!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.