Jump to content

ovrha i pravo na zaštićeni račun?


max123

Preporučene objave

večer.. molila bih vas da mi netko odgovori tko sve ima pravo na zaštićen račun?

vrijedi li taj isti i za kredite koji su podignuti prije novog zakona iz 2011??

radi se o tome što je moj otac potpisao ugovor na kojem glasi da pristaje na ovrhu na sva novčana primanja. (koji se i dan danas potpisuje tijekom dizanja kredita)

što i kako dalje?

ima li pravo na zaštićeni račun ( u firmi na pravnom odjelu su mu rekli da nema jer je s bankom potpisao taj ugovor) molim vas da mi odgovorite jer sam već totalno van sebe, :psuje: a na internetu ne pronalazim konkretan odgovor.

Hvala i lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U Hrvatskoj vlada bezakonje kada je posrijedi sprovedba ovršnog zakona.Zašto?, utoliko što "rupa" u zakonu donosi veču zaradu.

Ponajprije,vaša firma nije kompetentna odlučivati tko ima,ili nema pravo na zaštičeni račun,već ista mora postupiti po ovršnom zakonu RH koji je ipak iznad zakona bankarskog lobija kao i njiihovih klauzula prilikom potpisivanja ugovora.Ovršni zakon ne dozvoljava pljenidbu svih sredstava (koliko ja znam).Ukoliko je došlo do toga da vam se plijene sva sredstva temeljem klauzule ugovora banke onda ovršni zakon RH nema smisla i u potpunosti je ništavan.Otiđite u Finu,zatražite izvadak dugovanja i s tim papirčekom otiđite u banku (banka bi trebala imati na znanju da vam je račun blokiran), i zatražite da vam se otvori zaštičeni račun.S zaštičenim računom i kopijom ovršnog zakona o visini pljenidbe obzirom na visinu primanja,otiđite u računovodstvo svoje firme i predajte im isto.Moraju postupiti po ovršnom zakonu,odnosno omogučiti vam uplatu sredstava na zaštičeni račun koja su zakonom regulirana kao sredstva izuzeta od ovrhe,odnosno prisilne naplate.

Ukoliko vam banka uskrati otvaranje zaštičenog računa iz razloga klauzule zapljene svih sredstava koji ste potpisali,onda je posrijedi bezakonje i bezumlje i samo vas može spasiti čudo.

Sretno :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija