Jump to content

ovrha na već plaćenu kaznu


zekipu

Preporučene objave

Jučer sam od Ministarstva finanacija-porezne uprave dobio rješenje o ovrsi na kaznu za prometni prekršaj. Kaznu za počinjeni prometni prekršaj i za troškove sudskog postupka (žalio sam se na kaznu), platio sam prije nekih 7 mjeseci. Kako žalba ne odgađa izvršenje, iznos kazne i sudskog postupka skinuti će mi sa tekućeg računa, plus 200 kn za troškove ovrhe. Na žalbu moram platiti dodatnih 50 kn.

Molim da mi pomognete, te da me uputite kome i na koji način napisati žalbu, te kako da mi se vrati i 200 kn za troškove obrade ovrhe, kao i 50 kn za žalbu. Dali mogu tražiti da mi se plati i eventualno izostajanje sa radnog mjesta, ili dali ja smijem njima naplatiti 200 kn troškova obrade moje žalbe na njihov pogrešan postupak i nerad.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,moderatori ni korisnici foruma nisu u obvezi da daju odgovor,znaci po slobodnoj procjeni i u ovisnosti od slobodnog vremena.

U roku od 8 dana od kad si primio rješenje o ovrsi, napiši žalbu, te pošalji preporučeno poštom , (pozoveš se na broj rješenja o ovrsi), a u toj žalbi napiši da si već podmirio dug (priloži kopiju uplatnica),te da su vam neopravdano prouzroceni troskovi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zašto sam se prijavio na ovaj portal? pa naravno očekivao sam kakav takav odgovor, tj. pomoć, naputak što mi je za činiti. Matrixe, ovakav odgovor mi već piše na rješenju o ovrsi, a ja sam tražio na kakav način da se žalim i koja su moja prava, ta dali netko treba odgovarati za svoj nerad. izgleda da ne čitaš što sam napisao, pa ne trebaš ni davati suvisle odgovore. ovo što si ti napisao je kao da je napisao netko tko radi u državnim institucijama i čeka da vrijeme prođe i nitko im ništa ne može. mislio sam da je ovo nešto, ali izgleda da sam u zabludi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a ja sam tražio na kakav način da se žalim i koja su moja prava, ta dali netko treba odgovarati za svoj nerad.

Ukoliko si kaznu platio na vrijeme označeno na prekršajnom nalogu nisi kriv za ovrhu i tržait ćeš povrat od onoga koji je dao nalog za ovrhu.Trebao si dobit obavijest da kaznu nisi platio kao i obavijest da će bit pokrenuta ovrha ukoliko kaznu ne platiš.Tko je u svemu pogriješio znaš ti.

 

predpostavljam da u svom mjestu imaš odvjetnika .

500,00 kuna/sat i dobiješ informaciju iz prve ruke uz provjeru svih raspoloživih i potrebnih dokumenata .

+ nešto za linića.

Daš 500 a vrate ti 250 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

predpostavljam da u svom mjestu imaš odvjetnika .

500,00 kuna/sat i dobiješ informaciju iz prve ruke uz provjeru svih raspoloživih i potrebnih dokumenata .

+ nešto za linića.

Naravno da u mom mjestu imama odvjetnika, ali kao da ste pali s kruške...to sam ve znao i bez da dođem ovdje na Legalis, gdje se svi izgleda prave pametniji nego što treba. Izgleda da nitko ne čita što netko napiše, i svi koriste sistem odgovor kao da rade u državnoj administraciji (ništa konkretno ne napišu).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo ti konkretno iz Zakona o prekršajima

 

Članak 183.

(2) Ako je okrivljeniku izrečena novčana kazna, u presudi će se odrediti rok njezina plaćanja.

 

Ako si tako postupio nema razloga za ovrhu odnosno naplatit ćeš si sve troškove vezanu za istu.

 

Nakon što kaznu platiš van roka dužan si o tome izvjestit sud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija