Jump to content

legalizacija balkona na zgradi


zaprešić

Preporučene objave

Vlasnik sam stana u zgradi u kojem smo pregradili balkon od cca 3m2,i ostalo je cca 1,5m2 balkona. Pomaknuli smo postojeći prozor i vrata balkona bliže ogradi balkona i time dobili veći unutarnji prostor.Ograda balkona je tamo gdje je i bila a prozor i vrata su ista koja smo dobili uz stan,jedino su vrata i prozor balkona bliže ogradi.Jesmo li dužni legalizirati novonastali izgled.Zahvaljujemo na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema potrebe da razdvajate temu,

http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/65935-legalizacija-balkona-na-zgradi

lakse je pratiti tamo gdje ste zapoceli.

1. U prvom koraku, ovisno o kategoriji objekta (zgrade) koji se legalizira, potrebno je kontaktirati odgovarajući ured: ovlaštenog arhitekta,ovl. geodeta ili inž. građevine (ili ured koji pokriva sve navedene struke).

Prema ukupnoj brutto površini kategorije su: Iznad 400m² , do 400m² , do 100m² i pomoćni objekti do 50m² . Svakako je poželjno je da ured ima iskustva u legalizaciji ili da je minimalno upoznat sa odredbama Zakona jer postupak legalizacije nije puko crtanje postojećeg stanja .

2. Nakon analize mogućnosti, prihvaćanja ponude i procedure sljedi: Izlazak na teren i izmjera, te izrada dokumentacije : arhitektonske snimke, geodetske snimke te izjava statičara (za iznad 400m²).

3. Kada je izrađena tehnička dokumentacija predaje se zahtjev za izdavanje Rješenja o izvedenom stanju u Odjel za graditeljstvo lokalneili regionalne samouprave (nadležno upravno tijelo prema definiciji zakona). Prilikom predaje zahtjeva za izdavanje Rješenja o izvedenom stanju, osim što je potrebno priložiti tehničku dokumentaciju, plaća se i upravna pristojba (cca 70kn).

4. Nadležni referent nakon što pregleda projekte, izvrši očevid i provjeru na terenu te ustanovi da objekt odgovara uvjetima za legalizaciju u skladu sa postojećim zakonom, šalje projekte za obračun Naknadeza legalizaciju, a naknadno i za obračun komunalnog i vodnog doprinosa.

5. Plaćanje Naknade za legalizaciju ili minimalno prve rate

6. Dobijanje Rješenja o izvedenom stanju čiji je sastavni dio tehnička dokumentacija izrađena u postupku legalizacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je balkon ili terasa pretvorena u stambeni prostor u zgradi od npr. preko 400m² potrebno je tada napraviti dokumentaciju u skladusa zahtjevima za Zahtjevnu zgradu što znači da je osim izrade arhitektonskih snimki potrebna izjava o ispunjenju bitnog zahtjeva mehaničke otpornosti i stabilnosti, te u iznimnim slučajevima geodetski snimak.

Legalizacija se može napraviti parcijalno samo za jedan stan odnosno funkcionalnu cjelinu kojase treba prikazati detaljno u kontekstu same zgrade u kojoj se nalazi ili se kao što je preporučljivo legalizacija može napraviti za cijelu zgradu sa svim promjenama koje su se na njoj dogodile..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija