Jump to content

Poništena odluka Gradskog vijeća o razrješenju ravnatelja. Presedan?


propast_66

Preporučene objave

Zanimljiva situacija s različitim tumačenjima.

 

Visoki upravni sud Republike Hrvatske, donio je presudu o poništenju rješenja kojim je Dijana Župić razriješena dužnosti ravnateljice Dječjeg vrtića 'Bili Cvitak'. Tako će sinjski gradski vijećnici u ponedjeljak ponovno raspravljati o razrješenju ravnateljice koja tu dužnost ne obnaša već gotovo dvije i pol godine!?

 

Još u prosincu prošle godine, Visoki upravni sud RH uvažio je tužbu kojom je Dijana Župić osporavala svoje razrješenje s mjesta ravnateljice sinjskog vrtića. U obrazloženju presude navodi se kako Gradsko vijeće Grada Sinja u osporavanom i poništenom rješenju nije navelo odlučne razloge zbog kojih smatra da su ispunjene pretpostavke za razrješenje ravnateljice Dijane Župić.

 

Sinjski dogradonačelnik Zoran Vujanović pojasnio nam je kako je rješenje o razrješenju poništeno zbog formalnih razloga, jer Upravni sud smatra da je odluka o razrješenju upravni akt koji mora sadržavati i obrazloženje. Vujanović navodi kako u ponedjeljak gradski vijećnici neće ulaziti u sadržaj i bit rješenja, nego će se pred njima će se naći isto rješenje s istim datumom razrješenja, jedino što će ovo rješenje sadržavati i obrazloženje.

 

Vujanović kaže kako je relativno iznenađen odlukom Upravnog suda jer odluke gradskih vijeća i županijskih skupština do sada nisu imale snagu upravnog akta, pa je ova presuda svojevrstan presedan. No naglašava da se sudske odluke moraju poštivati.

 

Dogradonačelnika Zorana Vujanovića upitali smo što će se dogoditi ako Gradsko vijeće u ponedjeljak ne donese rješenje o razrješenje ravnateljice koja tu dužnost ne obavlja već 2 godine i 4 mjeseca?

 

'Mi smo dužni poštivati odluku Suda, ali ne možemo natjerati gradske vijećnike da donesu odluku. Ako se odluka ne donese na ovoj, bit će uvrštena u dnevni red slijedeće sjednicu Gradskog vijeća. To teoretski može ići u nedogled,' zaključio je sinjski dogradonačelnik Zoran Vujanović.

 

Za komentar smo zamolili i gospođu Dijanu Župić, koja je to odbila uz zahvalu i napomenu da će se ubuduće o svemu što je vezano za ovaj slučaj očitovati preko svog odvjetnika.

 

Izvor: http://www.ferata.hr/teme/13305-poniteno-razrjeenje-dijane-upi

 

 

Netko može ovo protumačiti na sljedeće načine:

 

- Da se poništava odluka o razrješenju i ravnateljica se vraća na posao

- Da se poništava odluka o razrješenju i donosi novo rješenje

 

Što vi mislite?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija