Jump to content

Gruntovnica ne priznaje punomoc, i ne zeli izdati novom vlasniku vlasnicki list


Cmoljak

Preporučene objave

Postovani,

 

Ukratko, prodali smo ostavinu u Istri. Dana mi je punomoc od strane oca koji je bio vlasnik trecine nekretnine,u 8. mjesecu 2011. god s brojem katastarske cestice, katastarske opcine itd dakle sve, te na kraju punomoci pise da je punomoc valjana do konzumiranja. Kupoprodajni ugovor je potpisan kod javnog biljeznika u 3. mjesecu 2013. god., medjutim sada dolazi do nekakvih problema. Naime, gruntovnica ne priznaje punomoc te odbija novome vlasniku izdati vlasnicki list.

E sad, sta se po tom pitanju moze napraviti i da li je uopce zakonito to sto sudac u gruntovnici ne zeli priznati punomoc koja je relativno nova i vazeca i ovjerena od dva biljeznika?

U biti molim savjet kako i sta se tu moze napraviti, u protivnom ne znamo kako uopce mozemo tu ostavinu ikako prodati bilo kome, ako gruntovnica ne priznaje punomoc??

 

Zahvaljujem unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Punomoć je izdana 2011. Punomoć se gasi smrću davatelja punomoći .Niste napisali kada je otac umro .Ako je otac umro prije potpisivanja ugovora tada ne možete ništa .Treba provesti ostavinsku raspravu pa će nasljednici biti prodavatelji.I kupac će se moći upisati na temelju valjanog ugovora .

Gruntovnica odbija provesti nevažeći ugovor ,iz naprijed navedenih razloga .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani.

Dakle. nekretnina je prodana u cijelosti medjutim gruntovnica ne priznaje tu jednu trecinu prodanu po punomoci, sto mi nije jasno buduci je punomoc relativno nova. Problem je u tome sto je otac na brodu, i nije prisutan jos nekih 6 mjeseci, a kupci imaju projekt i zele srusiti postojecu nekretninu i graditi nanovo. Kupoprodajni ugovor je potpisan od sve tri strane, ovjeren kod biljeznika, dakle sve je po pravilu, medjutim gruntovnica tvrdi da je punomoc valjana do godinu dana nakon potpisivanja iako na punomoci stoji da vrijedi trajno do opoziva ili konzumacije.cemu uopce svrha punomoci i placanja biljeznika ako po zakonu to nije pravni dokument??? Potpuna komedija, u ovoj drzavi ocito ne mozes ni po zakonu obaviti to sta trebas.

Hvala na odgovorima, i isprike ukoliko nisam bio dovoljno jasan u pocetku posta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kupoprodajni ugovor je potpisan od sve tri strane, ovjeren kod biljeznika, dakle sve je po pravilu, medjutim gruntovnica tvrdi da je punomoc valjana do godinu dana nakon potpisivanja iako na punomoci stoji da vrijedi trajno do opoziva ili konzumacije.cemu uopce svrha punomoci i placanja biljeznika ako po zakonu to nije pravni dokument??? Potpuna komedija, u ovoj drzavi ocito ne mozes ni po zakonu obaviti to sta trebas.

Hvala na odgovorima, i isprike ukoliko nisam bio dovoljno jasan u pocetku posta.

 

Nema razloga za nervozu. Slažem se da u ovoj zemlji puno toga ne valja, ali u ovom slučaju to jednostavno nije tako.

 

Gruntovnica je (najvjerojatnije) u pravu i to bez obzira na to što piše u punomoći jer (opet, najvjerojatnije, nema dovoljno podataka) sadržaj punomoći ne odgovara nužnom sadržaju da bi punomoć bila tzv. posebna punomoć (koja vrijedi duže od 1 godine).

 

Pogreška je u biti na kupcima jer njihova je briga da svi papiri budu uredni (pravilo: Neka kupac pazi!). Iz ovog što ste napisali proizlazi da su kupovali nekretninu bez stručne pomoći ili je takva pomoć bila sumnjive kvalitete. Rezultat je da će se sada morati strpjeti dok se to sredi računajući i odsustvo prodavatelja (brod).

 

Dakle, smirite se i budite korektni te iziđite u susret kupcima koliko je to s obzirom na okolnosti moguće. Ipak, vodite računa o tome da kupčevi projekti nisu prodavateljev problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija