Jump to content

Likvidacija udruge


infotament

Preporučene objave

Poštovani,

 

Prilikom likvidacije udruge, došli smo da situacije koju ne znamo riješiti pa bih molio sudionike foruma koji imaju iskustva ili znanja u procesu likvidacije udruge da nam pomognu svojim savjetom.

 

Naime, u prosincu 2012. godine smo krenuli u proces likvidacie udruge.

Nedugo nakon, od ureda državne uprave smo dobili smjernice tj. upute koje dokumente i potvrde trebamo skupiti kako bi se izvršila likvidacija udruge.

Odredili smo likvidatora te prikupili sve potrebne dokumente i potvrde.

U ožujku 2013. godine smo dobili potvrdu nadležne državne uprave da je sa dokumentima i potvrdama sve u savršenom redu, te da je udruga ovom odlukom likvidirana te se briše iz registra udruga.

Postojao je rok za žalbu na ovu odluku u trajanju od 14 dana, međutim nitko nije uložio žalbu te je odluka postala pravovaljana.

 

Međutim, dogodilo se sljedeće:

Proteklog tjedna (kraj svibnja 2013.), na bivšu adresu udruge (ne koristi se od 2011. godine), došao je poziv trgovačkog suda.

Za to smo saznali igrom slučaja jer je u nekadašnjem prostoru naše udruge koja je likvidirana, a koji ne koristimo od 2011. godine, što je uredno prijavljeno i u registru udruga je stajala nova adresa, danas boravi udruga s kojom je naša udruga surađivala.

Oni su poštara obavijestili da je udruga likvidirana i da ne postoji na toj adresi te nama javili da smo dobili nekakav poziv trgovačkog suda.

Činjenica je i da nitko od vodećih osoba udruge koja je likvidirana, više ne živi u gradu u kojem je udruga nekada djelovala.

 

Molio bih vas savjet u ovom slučaju:

 

1. Dali je likvidirana udruga dužna odgovoriti na poziv trgovačkog ili drugog suda, iako je likvidirana, a pozivi se šalju na nepostojeću adresu?

 

2. Dali udruga može odgovarati, iako je likvidirana?

 

3. Dali nekadašnje osobe za zastupanje mogu odgovarati u ime udruge, iako je udruga likvidirana?

 

3. Kakav je status likvidatora udruge?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija