Jump to content

Žalba na kaznu


Petros1

Preporučene objave

Moja susjeda je mlađa umirovljenica koja je na prekršajnom sudu osuđena na kaznu od 1500kn.

Ta kazna je ispod zakonski minimalne i sudac joj je maksimalno izašo u susret. Prekršaj i krivicu ne negira(iako je izazvan nemogućim uvjetima na cesti), ali je problem što dobiva mirovinu manju od iznosa kazne i to ne može platiti. Ona bi se žalila, ali ne na visinu kazne već bi tražila rad za opće dobro ili obročnu otplatu. Da li se to onda naslovljava kao žalba ili prigovor i može li se na istom obrascu tražiti obje stvari(rad za opće dobro ili obročna otplata)? Puno zahvaljujemo svima koji mogu dati savjet kako bi što bezbolnije ispunila obavezu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na taj iznos slijedi brutalna ovrha, nikakav rad za opće dobro.

 

Neka sama sebi odredi ratu po 300 kuna mjesečno i neka prvu od 5 plati već sutra, a ostale u naredna 4 mjeseca, dok sud shvati da nije platila na vrijeme sve će već biti plaćeno.

 

Kamata nema, samo uvećani troškovi plate po par kuna za svaku ratu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadam se da nisam dosadan ako upitam još nešta. Ako se žali na visinu kazne može li joj se naknadno izreći viša kazna? Pogledali smo presudu i vidjeli jednu nelogičnost. Radi se o tome da je došlo do nalijetanaj na pješaka(pri iznimno maloj brzini). On je negirao da je ozlijeđen, odbio bilo kakvu pomoć i odlazak liječniku. Tek nakon nekoliko sati otišao je kod doktora gdje je utvrđena ogrebotina na vratu(od grančice grma). Okrivljenu terete da je napustila mjesto nesreće gdje su potojale ozljede bez da je pozvala policiju. Radi se o tome da ona ni na jedan način nije mogla znati da postoji povreda jer je to i sama žrtva negirala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se žali na visinu kazne može li joj se naknadno izreći viša kazna?

Ne, može se povećati samo ako poriče krivicu.

 

Pješak ne mora ostati na mjestu prometne nesreće, a vozač mora.

 

Vozač mora se ostati i ako nije bilo nikakve povrede pješaka, sam udarac vozila u pješaka je zabranjen čak ako pritom pješak nije bio ozlijeđen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija