Jump to content

prigovor na rješenje o ovrsi


Atman

Preporučene objave

Vlasnik sam jednog obrta za usluge. Jedna naša velika i poznata firma putem e-maila je naručila usluge mog obrta. Prvi put je platila račun, te je onda opet naručila slične usluge, ali za taj drugi put nije platila račun. Ja sam slao mailove, zvao na telefon odgovornu osobu u tom poduzeću koja je to naručila, no ta osoba se uporno nije javljala te sam onda nakon par mjeseci poslao zahtjev za ovrhu putem javnog bilježnika radi prisilne naplate duga (dug, tj. taj neplaćeni račun je u iznosu od nekoliko tisuća kuna).

 

I sad smo dobili prigovor od odvjetničkog društva koje zastupa to poduzeće da je naš ovršni prijedlog "neosnovan" jer tobože ne postoji Ugovor ili narudžbenica po kojoj se vidi da su oni zaista naručili tu uslugu (koju su uredno dobili). I kao da im ja, tj. moj obrt, još trebam platiti 725 kn za odvjetničke troškove tog prigovora.

 

Očito je da ova firma ide na strategiju zastrašivanja, odugovlačenja, prave se glupi, bave se taktikom "đavoljeg odvjetnika". Slučaj je jasan kao dan, imam arhivu njihovih službenih mailova koje su nam poslali iz koje se vidi da su uslugu naručili putem službenog maila i dobili je, te da nisu imali nikakvih prigovora na kvalitetu usluge. Uostalom, ako nije bilo neke tzv. službene "narudžbenice" kako su onda mogli platiti za uslugu prvi put?! Bode oči da se radi o prozirnim odvjetničkim smicalicama. No s našim sudovima ništa me ne čudi pa me zanima što preporučujete, treba li ići dalje u parnični postupak i je li se službeno priznaje kao valjano kad netko sa službenog maila poduzeća naruči određenu uslugu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija