Jump to content

Rastava braka i prijava djece na plaći i poreznoj kartici


svježi

Preporučene objave

Poštovani,

Rastao sam se prije dva mjeseca na vrlo miran i prijateljski način tako da sam bivšoj supruzi ostavio stan i djecu, ponudio 3000k alimentacije što je objeručke prihvatila, viđanje djece je dogovorno, tj. više sam ja sa njima nego ona. Pošto sam ja imao viša primanja od nje djeca su bila prijavljena na moju firmu i plaću jer tako smo ostvarivali nešto veću dobit na plaći. Uglavnom ja sa djecom provodim puno vremena i vodim ih na puno događanja svakodnevno. Tako da svaki mjesec potrošim na djecu minimalno 1000-1500k. Sada mi bivša supruga traži da skinem djecu sa porezne kartice i prebacim ih na njenu. Smatram da je bolje da ostanu na mojoj jer i ovako puno novaca trošim na njih a ostao sam bez ičega jer sam njoj prepustio sve što smo zajednički stekli (ipak sam ja većinu ostvario) pa se ja moram ponovno kućiti a ne želim dizati kredite ili barem ne velike jer neću moći živjeti, tako da želim nešto i uštediti da si mogu kupiti stan i da više ne živim kod roditelja. Da li ja imam pravo na to da ih zadržim na svojoj poreznoj kartici ili nemam? Molim odgovor od nekoga jer mi ona prijeti da će naraviti scenu na poslu kod mene ako joj sam ne prebacim djecu.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dogovor je trebalo upisati na papir i potpisati u znah prihvaćanja dogovora.bivša može osporavati dogovor. ali obzirom na visinu dogovortene alimentacije to joj nije u interesu. sud bi joj dodjelio znatno manju alimentaciju.

dogovorenu alimentaciju isplaćuj bivšeoj na račun (dok su djeca malodobna),čuvaj uplatnice

ili u slučaju isplate na ruke traži potpisanu izjavu za svaku primljenu isplatu u kojoj se navede visina isplaćene svote.

porez se djeli ako nema dogovora.

sve što kupiš djetetu mimo dogovorene alimentacije dar je za djecu.

ali greška je što si bivšoj prepisao imovinu .

imovinu si trebao prepisati djeci, zbog čega bi imao smanjene obveze u plaćanju alimentacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma sve je to ok, nema problema oko nekih dogovora samo nismo razgovarali oko prijave djece na poreznoj kartici. Naime, oni su prijavljeni na mene i samo smatram da s obzirom na visoku alimentaciju koju plaćam i na to da još dosta novaca svaki mjesec potrošim na djecu da bi bilo pošteno da ostanu na meni prijavljeni jer tako ostvarim veću naknadu na plaći nego ona da su na njoj. Čuo sam naknadno da imam pravo da jedno dijete bude na meni prijavljeno a jedno na njoj?

Što se tiče isplate alimentacije nju i isplaćujem na tekući račun iako je ona željela na ruke, tako da to nije problem i uplatnice čuvam.

To što spominješ porez, e to nemam pojma o čemu pričaš?? Kakav porez?

Što se tiče imovine, tj. stana nisam ja ništa prepisao. Stan je i dalje upisan na oboje, tako da MISLIM da to nije problem, jer se ja nisam ničega odrekao, samo sam ostavio njh sve skupa da žive u njemu, a ja sam izašao iz stana. Kakve bi smanjene obaveze imao da sam na djecu prepisao stan? U biti da sam ja ostao u stanu i isplatio nju, ona bi sa djecom morala ići kod njenog oca što nikome od nas ne odgovara, tako da sam pristao da oni ostanu a ona trenutno ništa mi ne mora vratiti jer je ne želim uvaliti u financijske probleme da mora dizati kredite, tako da se nadam da će kada bude imala (kada joj otac ostavi svoju nekretninu) da će mi retroaktivno vratiti moju polovinu za stan.

Ako netko ima neki dobar savjet u vezi moje teme, zahvalan sam...

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čuo sam naknadno da imam pravo da jedno dijete bude na meni prijavljeno a jedno na njoj?

Svaki roditeljski par se ima pravo dogovoriti i izjavom suglasiti o međusobnoj raspodjeli uvećanog osobnog odbitka. U slučaju nepostignutog takvog sporazuma, uvećnje osobnog odbitka se dijeli 50:50. Jer, za svako dijete nije jednako, pa se dakle treba sporazumjeti o bilo kakvoj drugoj varijanti osim 50:50 za svako pojedinačno dijete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija