Jump to content

izvanparnična nagodba i uknjižba vlasništva


JaPa956

Preporučene objave

Molim Vas za savjet:

 

Pozvan sam da na sudu (Vodnikova 14) u izvanparničnoj nagodbi, nakon pokretanja razvrgnuća suvlasništva, izvršim isplatu odvjetnici koja je punomoćnica mojih suvlasnica (maćehe i polusestre koje ne žive u Hrvatskoj) nagodbom utvrđen iznos za stjecanje vlasništva njihovih trećinskih dijelova stana u kojem živim sa svojom obitelji.

Dakle, zanima me da li je takav dokument koji trebam dobiti na taj način prilikom isplate na sudu dovoljan za uredno upisivanje vlasništva na tako kupljenim dijelovima stana?

Ako taj dokumenat nije dovoljan, što bi još prilikom isplate trebao tražiti od njihove odvjetnice kako bi imao sve što je potrebno za upis vlasništva na gruntovnici?

 

Unaprijed hvala na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Odgovor ovisi o tekstu odnosno "izvedbi" nagodbe.

 

Ako ćete isplatu izvršiti prije okončanja postupka, pa će se u nagodbi utvrditi da ste ispunili sv oju obavezu i tako postali vlasnik nekretnine, onda je takva nagodba izvršna i dovoljna za upis vlasništva u z.k.

 

Međutim, ako je u tekstu nagodbe utvrđeno da po sklapanju nagodbe morate u određenom roku isplatiti određeni iznos kako biste postali vlasnik, onda će vam za upis u z.k. uz nagodbu trebati tabularna izjava druge strane odnosno potvrda da ste izvršili svoju obavezu iz nagodbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Poštovani,

Opunomoćenik sam osobe koja živi u SAD-u, te koja je nasljedila zemlju supruznika koji je umro u SAD-u, te nije promjenila podatke u zemljišniku. U posjedu imam testament i samu punomoć.

Kako mogu promjeniti česticu s imena umrle osobe na ime nasljednika uz pomoć ovoga što imam, s naglaskom da smrtni list nemam, te koliko to sve skupa košta? Također me zanima da li je potrebna ostavinska rasprava ako postoji oporuka i ako je to sve rijeseno u SAD-u gdje neznam kakvi su zakoni u vezi toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija