Jump to content

spasiti vozačku, prigovor ili molba ?


relisis

Preporučene objave

Poštovani....

 

Osim kazne od 4.000,00 kn, uz nadoknadu troškova prekršajnog postupka, po čl.58 izriče se mjera zabrane upravljanja B kat. u trajanju od 3 mjeseca.

Smatram se krivim za izazivanje prometne nesreće sa lakšim povredama, no obzirom da sam privatnik i radim po terenu, bez vozačke sam gotov.

Iako sam dolaskom u raskrižje stao i propustio vozilo sa svoje ljeve strane, pa onda tek ponovo krenuo, svakako nisam zamjetio vozilo u dolasku sa desne strane, ( piše da sam se nastavio kretati bez stajanja ), krivicu sam priznao na licu mjesta. Nisam ni vozio kolnikom, već raskopanom ulicom u fazi radova, u kojoj i stanujem, te sam morao stati na raskrižju.

Ne bih se natezao jer stvarno nisam ni vidjeo to vozilo zbog sunca, osjećam odgovornost zbog nesreće i ženinih ogrebotina od pojasa, no...

mogu li ikako spasiti vozačku od zabrane upravljanja ?

unaprijed hvala.......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je nastupila pravomoćnost presude ili prekršajnog naloga kupite kamion, položite C kategoriju i upravljajte njime ili pak tricikl A kategorije.

 

http://www.sigurno-voziti.net/razmisljanja/razmisljanja15.html

 

Prije se moglo na automobil zakačiti prikolica i tako voziti 3 mjeseca, ali nakon najnovijih izmjena zakona ni to više nije moguće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Imam isti problem, 3000 kn i 9 mjeseci po prekršajnom nalogu od policije. Kako "smatram" da je ovaj drugi dio kazne sa 9 mjeseci malo prevelik htio bi se žaliti samo na duljinu mjere, stvarno mi je auto neophodan.

 

Dobio sam obavezni prekršajni nalog od policije na kojem piše da mogu uložiti prigovor nadležnom prekršajnom sudu u roku od 8 dana putem PU/PP.

Zanima me koja je razlika između priovora i žalbe?

Isto tako bi mi puno pomoglo ako bi me netko uputio na neku stranicu ili slično gdje se može vidjeti forma tj. kako treba izgledatia prigovor/žalba?

 

Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prigovor se piše protiv prekršajnog naloga a žalba protiv sudske presude.

 

Bez puno filozofije i glume pravnog stručnjaka, napisati običnim riječima da ne poričete krivnju, ali da prigovarate visini kazne.

 

Navesti da vam je vozačka dozvola neophodna i priložiti dokaze o svojim tvrdnjama, npr. radim svaki dan (priložiti ugovor o radu), nemam autobusa (priložiti vozni red autobusnih linija sa potvrdom o prebivalištu ili preslikom osobne iskaznice), vozim djecu u vrtić (rodni list djece i potvrdu da su u vrtiću), pomaže svašta nešto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija